- Reklama -

JAV ambasada Lietuvoje. KK nuotr.

Šiandien, minint tarptautinę romų dieną, JAV ambasada Vilniuje maloniai praneša suteikianti finansinę paramą organizacijoms, bendradarbiaujančioms su Lietuvos romų bendruomene. Bendra skiriamos paramos vertė yra 17 tūkst. JAV dolerių (45 475 litai).

Jungtinių Amerikos Valstijų vyriausybė siekia užtikrinti romų tautybės žmonių teises visame pasaulyje ir yra aktyvi Jungtinių Tautų iniciatyvos, skelbiančios 2005 – 2015 metus „Romų įtraukties dešimtmečiu“, partnerė. Praėjusį rudenį JAV ambasada kvietė teikti siūlymus finansinei paramai gauti. Į kvietimą atsiliepė daugiau nei 12 organizacijų bei individualių asmenų. Buvo pateikti įvairūs kūrybiniai projektai, skatinantys visuomenę atkreipti dėmesį į romų padėtį Lietuvoje, bei suteikti daugiau galimybių šios bendruomenės nariams.

Galiausiai buvo nuspręsta, kad ambasada finansinę paramą skirs organizacijoms, kurios užsiims šia veikla: knygos vaikams vertimu į romų kalbą; mokomosios spalvinimo knygelės apie romų kultūrą, skirtos vaikams nuo 4 iki 8 metų amžiaus parengimu; teisinio savitarpio pagalbos gido bendruomenės nariams parengimu; dokumentinės fotografijos projekto įgyvendinimu; romų moterų verslumo skatinimu.

JAV ambasada ir toliau tęs darbą su romų bendruomenės nariais ir kitais asmenimis, siekiančiais užtikrinti geresnes sąlygas šiai bendruomenei, taip pat skatins didesnę romų integraciją į visuomenę ir visuomenės toleranciją romų atžvilgiu.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!