- Reklama -

KK nuotr.

2013 m. spalio 25 dieną 12 val. , penktadienį, minint Konstitucijos dieną  V. Kudirkos aikštėje, prie Vyriausybės Lietuvos medikų profesinė sąjunga ir VšĮ GMPS medicinos darbuotojų profesinė sąjunga organizuoja mitingą, kurio tikslas – priminti Vyriausybei Lietuvos Respublikos Konstitucijos nuostatą -“Valdžia tarnauja žmonėms”.

Šiuo metu Vyriausybė pamiršo savo priedermę, gal būt apakinta BPC veiklai skirtų ir iššvaistytų milijonų. Vyriausybė, nekreipdama dėmesio į Valstybės kontrolės atlikto BPC veiklos audito išvadas apie iššvaistytas milijonines lėšas ir galimai norėdama pridengti grobstytojus, daro įkaitais visus esamus ir būsimus pacientus, atimdama iš jų galimybę gauti greitosios medicinos pagalbos specialisto pagalbą be tarpininko – BPC dispečerio.

Mitigo metu Kudirkos aikštę apsups Greitosios medicinos pagalbos ekipažai, kurie pagal GMP dispečerių iškvietimus vyks vykdyti savo pareigų tiesiai iš aikštės, o Vyriausybei bus įteikti REIKALAVIMAI:

1. Atstatydinti užuomaršą VRM ministrą Dailį Alfonsą Barakauską, kuris, žinodamas apie esamas problemas BPC, jas tiesiog …pamiršo;

2. Atstatydinti Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie VRM direktorių Remigijų Baniulį, kuris yra “Bendrojo pagalbos centro regioninių padalinių aprūpinimo specializuota atsakymo į pagalbos skambučius ir reagavimo į pagalbos prašymus, pagalbos tarnybų operatyvaus pajėgų valdymo technine ir programine įranga” projekto vykdytojas, neužtikrinęs tikslinio lėšų panaudojimo;

3. Inicijuoti BPC įstatymo pakeitimus, reorganizuojant BPC į civilinę skambučių priėmimo tarnybą;

4. Įvesti bendrą GMP telefono numerį 113.

Lietuvos medikų profesinė sąjunga

VšĮ GMPS medicinos darbuotojų profesinė sąjunga

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!