- Reklama -

KK nuotr.

Posakis „Ir vienas lauke – karys“ tebegalioja idealistams ir užsispyrėliams. Tačiau kai daug galingesnis darbdavys kovą su darbuotoju paskelbia karu, kurį bet kokia kaina siekia tęsti tol, kol nebus sužlugdytas „karys“, atsilaikyti labai sunku. Situacija Karoliniškių poliklinikoje ryškus to pavyzdys.

Parodyti, kad mūšio lauke mūsų yra daug, išreikšti savo palaikymą persekiojamai Albinai Kavaliauskaitei ir jos vadovaujamai profesinei sąjungai kviečiame liepos 25 d., trečiadienį, 9.00 val. prie Karoliniškių poliklinikos, L. Asanavičiūtės g. 27 A, Vilniuje.

Karoliniškių poliklinikos medikų profsąjungos pirmininkė Albina Kavaliauskaitė daugiau nei dvejus metus bylinėjasi teismuose. Poliklinikos administracija metė visas pajėgas prieš atkakliai už teisingumą kovojančią medikę: sukurta drausminimo sistema, kuria buvo prisidengta atleidžiant ją už neva šiurkštų darbo drausmės pažeidimą; pasitelkta policija, kurią administracija iškvietė be jokio pagrindo, o pareigūnai, nesugebėję įvertinti situacijos, neteisėtai, kaip nusikaltėlę profsąjungos pirmininkę nugabeno į nuovadą; suburta administracijai lojalių darbuotojų komanda, pagarsėjusi reideriniu profsąjungos užgrobimu.

Administracija, nepaisant pralaimėtų teismų sprendimų, neatsisako savo plano susidoroti su nepaklusniąja pirmininke ir toliau rezga savo pinkles: vos mėnesį atidirbusiai teismo į darbą grąžintai medikei vėl taikomos drausminimo priemonės. Tariame, kad naujas teismų maratonas neišvengiamas.

Savivaldybės kuruojama viešoji įstaiga advokatams, kompensacijoms, konsultacijoms, teismams jau išleido apie 60 tūkst. litų mokesčių mokėtojų pinigų. Tų pačių, kurių taip trūksta, kad būtų, pavyzdžiui, panaikintos pacientų eilės laukiant registracijos pas gydytojus specialistus. Šiuo metu norint pas juos pakliūti reikia laukti 2-4 mėnesius. Panašu, kad poliklinikos pagrindinis prioritetas – sveikatos priežiūra – administracijai tikrai ne pirmoje vietoje.

Mes, Samdomų darbuotojų profesinė sąjunga, kartu su visomis palaikančiomis profsąjungomis, į darbdavio diktatą ir savivalę atsakome mūsų SOLIDARUMU: internete paskelbtą peticiją prieš administracijos taikomą smurtą profsąjungos vadovės atžvilgiu per 5 dienas palaikė 130 piliečių iš įvairių miestų.

Mes kreipiamės į Karoliniškių poliklinikoje veikiančias profsąjungas, kurios kaip tik šiuo metu įsisavina socialinio dialogo principus už Europos Sąjungos fondų skirtus šimtus tūkstančių litų, darbais parodyti, ko išmoko, ir pritaikyti teorines žinias praktikoje siekiant susitarti visiems darbuotojų atstovams.

Taip pat prašome pareikšti savo poziciją dėl nevykdomų teismų sprendimų ir Albinos Kavaliauskaitės teisių pažeidimų, dėl medikės atžvilgiu vykdomo smurto, dėl jai sudarytų nesaugių darbo sąlygų, dėl ko ji liepos 9 d. iš darbo vietos buvo išvežta greitosios pagalbos automobiliu.

Kreipiamės į Karoliniškių poliklinikos darbuotojų profsąjungą, kuriai siūlome: atmesti ambicijas, nebešvaistyti profsąjungos lėšų bylinėjimams teismuose, o pripažinti klaidas ir prisiimti atsakomybę. Teisminiai ginčai tarp profsąjungų yra nusikaltimas ir darbuotojų interesų išdavimas!

Raginame Karoliniškių poliklinikos direktorę nustoti taikyti smurtines priemones prieš Albiną Kavaliauskaitę, pateikti visuomenei atsakymus į klausimus dėl pažeistų darbuotojos teisių, išvardintų peticijoje.

Akcijos metu Jelenai Kutkauskienei, Karoliniškių poliklinikos direktorei, bus įteikta peticija su ją palaikančių žmonių parašais.

Tokios pat peticijos bus išsiųstos LR Prezidentei, LR Seimui, Sveikatos apsaugos ministerijai, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai, Teisingumo ministerijai, Vilniaus miesto merui, Žmogaus teisių stebėjimo institutui.

SAMPRO

Samdomų darbuotojų profesinė sąjunga

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!