- Reklama -
Šilalės parke įrengtos šešios „Siemens“ vėjo jėgainės
Vėjo jėgainė
Šilalės vėjo jėgainių parkas

Atidarytas pirmasis „Siemens“ ir alternatyvios energijos įmonių grupės „4energia“ vėjo jėgainių parkas Lietuvoje. Parke energiją gamina šešios jėgainės, kurių galios pakanka elektra aprūpinti 30-40 tūkst. gyventojų arba tokiems miestams kaip Mažeikiai ar Jonava.

„Šis parkas yra vienas moderniausių ir geriausiai pritaikytų Lietuvos gamtinėms sąlygoms. Elektros energijos gamybai užteks ir vidutinio vėjo, koks dažnai vyrauja šalyje“, – sakė „Siemens“ energijos gamybos padalinio direktorius Mindaugas Žilinskas.

Šilalės vėjo jėgainių parką prižiūrės aukštos kvalifikacijos „Siemens“ vėjo jėgainių priežiūros specialistai. Pasak M. Žilinsko, šalyje populiarėjant alternatyviai energijos gavybai auga ir inžinierių, vėjo jėgainių specialistų poreikis.

Šilalės parkas yra pirmasis „Siemens“ vėjo jėgainių projektas, įgyvendintas Lietuvoje. Jis buvo baigtas montuoti pernai, o iki šiol buvo atliekami parengimo eksploatacijai darbai.

Šilalės jėgainių parką „Siemens“ pastatė bendrovių grupės „4energia“ užsakymu. Ši bendrovė yra didžiausia Baltijos šalyse vėjo energijos projektų vykdytoja. Šilalės vėjo jėgainių parkas yra jau dešimtasis, priklausantis „4energia“.

Šilalės parke įrengtos šešios „Siemens“ vėjo jėgainės, kurių kiekvienos galia siekia 2,3 megavato. Turbinų sparnai yra pagaminti iš stiklo pluoštu sutvirtintos epoksidinės dervos, o jų diametras siekia 101 metrą. Šios turbinos pradeda generuoti energiją vėjui pasiekus 3-4 metrų per sekundę greitį, o optimaliausias vėjo greitis jėgainės veikimui yra 12-13 metrų per sekundę.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!