- Reklama -

Lietuvos bankas. KK nuotr.

Lietuvos komerciniai bankai vienas po kito pranešė, kad didins įkainius už pinigų paėmimą iš bankomatų ir taip sudarys papildomas kliūtis žmonėms atsiskaityti grynaisiais pinigais. Darbo partijos frakcija ketvirtadienį pakvietė Lietuvos banko valdybos pirmininką Vitą Vasiliauską ir Lietuvos bankų asociacijos prezidentą Stasį Kropą, kad išsiaiškintų esamą situaciją ir aptartų kelius, kaip išspręsti besiformuojančią problemą.

„Tokią situaciją galime vadinti ne kitaip, kaip naujo mokesčio įvedimu. Komerciniai bankai naudojasi savo monopoline padėtimi ir pradeda reguliuoti kokiu būdu žmonės galės atsiskaityti už prekes ir paslaugas. Toks elgesys vienpusiškai naudingas tik bankams“, – sako Darbo partijos pirmininkas, Europos Parlamento narys Valentinas Mazuronis.

Pastebima, kad Lietuvoje po truputį buvo einama link to, kad būtų ribojamas atsiskaitymas grynaisiais. Nors ES kontekste tai nėra naujovė, tačiau toks elgesys, Darbo partijos nuomone, yra nepateisinamas ir apriboja žmonių pasirinkimo laisvę tvarkyti savo finansus laisvai ir nepriklausomai.

„Bankai yra reikalingi ir sutinku, kad jie turi imti mokesčius už vienas ar kitas paslaugas, bet nesutinku, kad pinigų išgryninimas turėtų tapti tokia paslauga. Man tai atrodo, kaip paprasčiausias godumas ir jis privalo būti pažabotas“, – teigia V. Mazuronis.

Darbo partija Lietuvos bankų asociacijos prašo pateikti visus argumentus, kodėl vienu metu visi Lietuvos bankai ketina didinti mokesčius už pinigų išgryninimą. Lietuvos banko, kaip atsakingos institucijos už bankų kontrolę, bus reikalaujama suvaldyti esamą situaciją bei ateityje užtikrinti, kad nebūtų nepagrįstai apmokestinami Lietuvos žmonės.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!