- Reklama -
V.Telyčėnui išvykus į komandiruotę, Policijos departamente surengta L.Stankūnaitės spaudos konferencija, po kurios nedelsiant, gal jau rytoj, mergaitei turi būti skirta tariama ginekologinė ekspertizė (KK nuotr.)

Lietuvos Prezidentei D.Grybauskaitei išvykus į JAV, o generaliniam policijos komisarui Vizgirdui Telyčėnui – į komandiruotę, Policijos departamente buvo surengta Laimutės Stankūnaitės spaudos konferencija, kurioje D.Kedžio dukrelės biologinė motina dėl mergaitės tvirkinimo apkaltino Venckus.

Policijos departamente surengtoje spaudos konferencijoje, į kurią buvo pakviesti tik televizijų žurnalistai, L.Stankūnaitė tvirtino, kad mergaitė buvo galimai tvirkinama Venckų namuose, bei skundėsi, kad mergaitė pas Venckus esą neprižiūrima.

Paklausta, ką mano apie šiuos L.Stankūnaitės viešai mestus kaltinimus Policijos departamente surengtoje spaudos konferencijoje, D.Kedžio sesuo Neringa Venckienė atsakė: „Tai yra L.Stankūnaitės agonija. Tai jos paskutinė agonija, baimė, kad jai bus iškelta baudžiamoji byla“.

Neringa Venckienė mano, kad L.Stankūnaitė ir jos palaikymo komanda teisėsaugoje nujaučia, jog pralaimės, todėl prieš spalio 7-ąją įvyksiantį pedofilijos bylos teismo posėdį griebėsi paskutinio viešųjų ryšių šiaudo.

„Prokuroro R.Šileikos kaltinamajame akte aiškiai parašyta, kad nusikaltimo vieta – L.Stankūnaitės nuomojamas butas. Buvo penkios mergaitės apklausos, kuriose mergaitė aiškiai papasakojo, kas ir ką jai darė, todėl kitaip, kaip paskutine agonija, šitos L.Stankūnaitės spaudos konferencijos pavadinti negaliu“, – „Karštam komentarui“ sakė Neringa Venckienė.

D.Kedžio dukrelės globėja klausia, kodėl į L.Stankūnaitės spaudos konferenciją nebuvo pakviesta ir ji.

„Aš negaliu viešinti ikiteisminio tyrimo medžiagos, tačiau aš galiu užduoti klausimus L.Stankūnaitei. Tegul ji mane pakviečia į savo spaudos konferenciją, aš uždavinėsiu klausimus, o ji tegul atsakinėja – tikiuosi, ji prisimena savo parodymus, ir tada žmonės pamatys, kas čia tiesą sako, o kas stengiasi išvengti baudžiamosios atsakomybės“, – „Karštam komentarui“ sakė N.Venckienė.

Kalbėdama apie „tvirkinimą“ „Venckų namuose“, L.Stankūnaitė, manoma, rėmėsi 2009 m. lapkričio 5 d. pažyma. Tuomet, parvežta iš Vaiko raidos centro, kur mergaitė buvo uždaryta pagrobus ją iš vaikų darželio, D.Kedžio dukrelė buvo užregistruota Kauno klinikose ir apžiūrėta ginekologo. Mergaitei tuomet buvo išrašyti vaistai nuo kirminų ir nustatytas paraudimas, kurį L.Stankūnaitė žurnalistams įvardijo kaip lytinių organų uždegimą.

„Jeigu L.Stankūnaitė mano, kad mergaitė buvo tvirkinta, tuomet ji turi rašyti pareiškimą Policijos departamento kriminalinės policijos biurui ir šituos kaltinimus adresuoti mergaitę saugojusiems pareigūnams, kadangi nuo 2009 metų spalio 13 d. mergaitę tiek namie, tiek vaikų darželyje nuolat saugojo Kriminalinės policijos biuro pareigūnai“, – redakcijai sakė N.Venckienė.

Policijos departamente surengtoje spaudos konferencijoje L.Stankūnaitė pasakė, kad reikalaus mergaitės ginekologinės ekspertizės.

Manoma, kad ši L.Stankūnaitės spaudos konferencija Policijos departamente – tai „Karštame komentare“ aprašyto plano, kurį siekiama įvykdyti iki spalio 7 d. pedofilijos bylos teismo posėdžio, dalis. O būtent: žinant, kad mergaitė nebuvo žaginta, L.Stankūnaitės lūpomis yra reikalaujama ginekologinės ekspertizės, kurios metu galima nustatyti tik tai, ar mergaitė buvo žaginta, ar ne (byloje yra nustatyta, kad mergaitė nebuvo žaginta).

L.Stankūnaitė galimai specialiai maišo sąvokas: reikalauja ginekologinės ekspertizės, jog būtų nustatyta, ar mergaitė buvo tvirkinta.

Kaip žinia, ginekologas negali nustatyti mergaitės tvirkinimo, kadangi į šią sąvoką įeina lytinio organo kišimas mergaitei į burną, mergaitės laižymas, tepimas „kremu“ ir kt.

„Karšto komentaro“ manymu, iki spalio 7 d. pedofilijos bylos teismo posėdžio yra norima žūtbūt paimti mergaitę iš Venckų „ekspertizei“, kad, apdorojus mergaitę galimai hipnoze arba vaistais, būtų galima gauti tokius parodymus, kurie leistų padėti tašką pedofilijos byloje – reabilituoti A.Ūsą ir leisti nepatraukti baudžiamojon atsakomybėn L.Stankūnaitės.

Todėl galimai ši L.Stankūnaitės spaudos konferencija, metant kaltinimus Venckams dėl galimo mergaitės „tvirkinimo jų namuose“, yra ne kas kitas, o paskutinis koziris po šių kaltinimų priedangų pasiekti mergaitės „ginekologinės“ ekspertizės, kad būtų galima paimti mergaitę iš Venckų, ją izoliuoti ir „apdirbti“ taip, kaip kad rašoma vieno prokuroro laiške, perduotame Venckams per Garliavos įvykius – gegužės 16 dieną, ir kurį paskelbė "Karštas komentaras".  

Iki pedofilijos bylos teismo posėdžio liko vos kelios savaitės. Nepavykus paimti mergaitės iš Venckų gegužės mėnesį po teisėjo B.Varsackio nutarties, įtartinomis aplinkybėmis žuvo Andrius Ūsas.

Turbūt todėl visiškai neatsitiktinai, likus vos kelioms savaitėms iki pedofilijos bylos teismo posėdžio, Policijos departamente surengta L.Stankūnaitės spaudos konferencija, kur metami kaltinimai Venckams ir reikalaujama ginekologinės mergaitės ekspertizės.

Primename chronologiją:

Pirmasis straipsnis dėl penktos ekspertizės mergaitei būtinumo „Lietuvos ryte“ pasirodė birželio 26 d.

Rugpjūčio 5 d. L.Stankūnaitė kreipėsi į generalinio prokuroro pavaduotoją T.Staniulį, kad mergaitei būtų atlikta ginekologinė ekspertizė.

Rugsėjo 11 d. „Lietuvos ryte“ pasirodo interviu su L.Stankūnaite, kad mergaitei turi būti atlikta ginekologinė ekspertizė.

Rugsėjo 23 d. Policijos departamente surengiama L.Stankūnaitės spaudos konferencija, sukviečiami visų televizijų žurnalistai – L.Stankūnaitė reikalauja mergaitės ginekologinės ekspertizės.

Manoma, kad prisidengus tuo, jog Prezidentė Dalia Grybauskaitė yra išvykusi į JAV, o vienas jos patarėjas (tas, kuris mėgino įtikinti D.Grybauskaitę generaliniu prokuroru paskirti Raimondą Petrauską), „Karšto komentaro“ duomenimis, galimai aktyviai dalyvauja pedofilijos bylos „gesinime“, gali būti siekiama pasinaudoti proga, kad Prezidentė yra išvykusi, ir paimti mergaitę „ekspertizei“.

Gali būti, kad mergaitė "ekspertizei" bus paimta jau rytoj – kaip ir praėjusį rudenį iš vaikų darželio. Redakcijos manymu, juodasis periodas, kada mergaitė gali būti paimta "ginekologinei ekspertizei", – iki pirmadienio (kol savo darbo vietoje nebus LR Prezidentės ir generalinio policijos komisaro Vizgirdo Telyčėno (kurio pavaldume yra Kriminalinės policijos biuras, saugantis tiek L.Stankūnaitę, tiek D.Kedžio dukrelę).

Spėjama, kad L.Stankūnaitė šiandien Policijos departamentui galėjo įteikti pareiškimą, kad jos dukra neva tvirkinama Venckų namuose, ir, remiantis šiuo pareiškimu, jau rytoj mergaitė gali būti paimta tariamai "ginekologinei" ekspertizei. Tai greičiausiai – paskutinis koziris prieš spalio 7 d. įvyksiantį pedofilijos bylos teismo posėdį.

Manoma, kad Policijos departamentas į šiuos nešvarius žaidimus buvo įveltas dėl to, kad generalinis prokuroras Darius Valys galimai nesutiko dalyvauti šiuose juoduose reikaluose.

KK inf.

2010-09-23

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!