- Reklama -

Darbo partijos garbės pirmininkas Viktoras Uspaskich. Nuotr. iš DP paskyros Facebook

Šiandien vykusiame dvidešimtajame Darbo partijos suvažiavime Vilniuje buvo pristatyti 46 partijos kandidatai į merus, rinkimų programos gairės ir partijos rinkimų šūkis. Iškilmingai prasidėjus suvažiavimui, susirinkusiuosius sveikino Seimo Pirmininkė, Darbo partijos pirmininkė Loreta Graužinienė.

„Sveikinu visus su 20-uoju jubiliejiniu Darbo partijos Visuotiniu delegatų suvažiavimu bei mūsų visų bendros veiklos 11-uoju gimtadieniu. Šiandien čia daugiau kaip du tūkstančiai delegatų iš šešiasdešimties skyrių. Tai tik įrodo, kad Darbo partija yra didžiausia politinė jėga, norinti ir galinti spręsti svarbiausias Lietuvos problemas, nebijanti prisiimti atsakomybės — mes esame ta komanda, kuri sėkmingiausiai įgyvendina savo įsipareigojimus Lietuvos rinkėjams“, — sakė Darbo partijos pirmininkė L. Graužinienė.

Džiaugdamasi stipria ir vieninga komanda, pirmininkė pabrėžė, kad Darbo partijos į merus iškelti kandidatai bus žmonių kandidatai, kuriems svarbiausia — spręsti jų bėdas.

„Visi iki šiol nacionaliniu ir regioniniu lygmeniu nuveikti darbai leidžia stipriai atsispirti ir pradėti naują etapą — aktyvų pasirengimą 2015-ųjų tiesioginiams merų ir savivaldybių tarybų rinkimams. Iki jų likus 113 dienų, noriu paraginti visus būti kaip niekad vieningus bei kryptingai siekiančius tikslo. Tik turėdami viziją, tikėdami tuo, ką darome, kartu su puikia komanda pasieksime pergalę. Mūsų merai yra žmonių merai, o šie rinkimai kitokie — bus renkami tie atstovai, kuriais žmonės tiki ir pasitiki. Aš žinau, kad mūsų iškelti kandidatai visada vadovausis taisykle — žmogaus problema yra svarbiausia. Noriu paraginti visus būti vieninga komanda, kryptingai siekiančia tikslų“, — kalbėjo L. Graužinienė.

Baigdama audringų plojimų sulaukusią kalbą, L. Graužinienė padėkojo Darbo partijos deleguotiems ministrams, Seimo frakcijos nariams, jauniesiems organizacijos DARBAS lyderiams.

„Nuoširdžiai dėkoju mūsų ministrams, jų komandoms, Darbo partijos frakcijos nariams ir, žinoma, seniūnui V. Gapšiui, kurio darbas tikrai nėra lengvas. Brangieji, noriu padėkoti visiems skyriams ir kiekvienam iš jūsų už aktyvią veiklą, bendros ateities vizijos kūrimą, idėjas, kurios tampa reikšmingais darbais Lietuvai. Negaliu nepasidžiaugti, kad Lietuvoje auga nauja, drąsi ir atkakli karta. Mūsų jaunimo dėka per Lietuvą keliauja Vienybės vėliava, garsindama mūsų jaunus, puikius lyderius. Noriu jiems padėkoti ir palinkėti didžiausios sėkmės! Visi esate stiprūs, kompetentingi ir pasiruošę prisiimti didelę atsakomybę! Kurkime gražesnę Lietuvą, eikime kartu!“ — ragino Darbo partijos pirmininkė L. Graužinienė.

Kalbėdamas suvažiavimo dalyviams, Darbo partijos garbės pirmininkas Viktoras Uspaskich ragino gerai pasirodyti artėjančiose rinkimuose, kvietė realiai pasverti kiekvieno norinčio dalyvauti kandidato galimybes ir linkėjo jiems būti ne tik profesionaliais, bet, svarbiausia, — nuoširdžiais.

„Puikiai žinote, kad, jeigu žmonės nematys nuoširdumo, jūs būsite atstumti. Jūsų akys turi blizgėti nuo noro dirbti gerus darbus. Nebandykite keistis, norėdami pritapti prie daugumos, nes tai draskys jus iš vidaus, todėl turite prisiminti, jog tai, ką darysite, darykite nuoširdžiai, nes šito reikia ne žmonėms, o jums ir tik jums. Neškime žmonėms esmę, o ne tuščias idėjas, vadovaukimės mūsų programa ir darykime tai, kas joje yra numatyta“, — sakė V. Uspaskich.

Darbo partijos rinkimų štabo vadovas Vytautas Gapšys, akcentuodamas tai, jog pagaliau įteisinti tiesioginiai mero rinkimai yra Darbo partijos ir Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės nuopelnas, džiaugėsi, kad pirmuose Lietuvos istorijoje tokiuose rinkimuose darbiečiai kelia daug profesionalių ir patyrusių politikų, turinčių stiprų palaikymą savivaldybėse.

„Mūsų laukia rimtas iššūkis, nes pirmą kartą merai bus renkami tiesiogiai, tad mūsų kandidatams reikės įrodyti, kad jais pasitikima pelnytai. Aš tvirtai tikiu mūsų komanda ir Darbo partijos deleguojamais asmenimis. Tikėjimas būtinas, jeigu siekiame laimėti. Į šiuos rinkimus eikime drąsiai, pasitikėdami savimi ir darbiečių kandidatais, nes Darbo partija pirmiausia dirba žmonėms, atsakingai vykdydama rinkimų pažadus“, — teigė V. Gapšys.

Suvažiavime partiečiams buvo pristatyti kandidatai, rinkimų programos gairės, rinkimų vaizdo klipas, rinkimų šūkis „Dideli darbai prasideda nuo mažų“.

Pasveikinti darbiečius atvyko Ministras Pirmininkas, Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius, partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas Rolandas Paksas, Europos parlamento narys Valentinas Mazuronis, Lietuvos žaliųjų partijos pirmininkas Linas Balsys, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos pirmininko pavaduotojas Zbignev Jedinskij, Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas Valdas Sutkus, Lietuvos verslo darbdavių generalinis direktorius Danas Arlauskas, Lietuvos švietimo profesinės sąjungos pirmininkas Audrius Jurgelevičius, Lietuvos kultūros darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Juozas Rimkus, Lietuvos geležinkelininkų sąjungos pirmininkas Vilius Ligeika, Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkės pavaduotojas Rimtautas Ramanauskas, Lietuvos Respublikos žemės ūkio rūmų vicepirmininkas Sigitas Dimaitis ir jaunimo organizacijos DARBAS pirmininkas Benas Cechanavičius.

Darbo partijos keliami kandidatai artėjančiuose tiesioginiuose merų rinkimuose:

1.Alytaus miesto savivaldybė — Rima Mitkienė

2.Alytaus rajono savivaldybė — Aurimas Truncė

3.Anykščių rajono savivaldybė — Alfrydas Savickas

4.Biržų rajono savivaldybė — Nijolė Žukienė

5.Druskininkų savivaldybė — Renaldas Maziukas

6.Elektrėnų savivaldybė — Vaidas Ratkevičius

7.Ignalinos rajono savivaldybė — Manfredas Žymantas

8.Jonavos rajono savivaldybė — Saulius Jakimavičius

9.Jurbarko rajono savivaldybė — Saulius Lapėnas

10.Kaišiadorių rajono savivaldybė — Arvydas Jurevičius

11.Kalvarijos savivaldybė — Antanas Burinskas

12.Kauno miesto savivaldybė — Vydas Gedvilas

13.Kauno rajono savivaldybė — Antanas Makarevičius

14.Kazlų Rūdos savivaldybė — Vaidmantas Pabedinskas

15.Kėdainių rajono savivaldybė — Nijolė Naujokienė

16.Klaipėdos miesto savivaldybė — Ivanas Romanovas

17.Klaipėdos rajono savivaldybė — Anželika Šakinienė

18.Kretingos rajono savivaldybė — Dalia Martišauskienė

19.Lazdijų rajono savivaldybė — Arūnas Bacevičius

20.Marijampolės savivaldybė — Metas Ražinskas

21.Mažeikių rajono savivaldybė — Laimutė Kačerauskienė

22.Pagėgių savivaldybė — Edgaras Kuturys

23.Pakruojo rajono savivaldybė — Vytautas Kilčauskas

24.Palangos miesto savivaldybė — Genoveita Krasauskienė

25.Panevėžio miesto savivaldybė — Petras Narkevičius

26.Panevėžio rajono savivaldybė — Rimantas Trota

27.Plungės rajono savivaldybė — Mindaugas Jurčius

28.Prienų rajono savivaldybė — Rima Zablackienė

29.Radviliškio rajono savivaldybė — Justas Malinauskas

30.Raseinių rajono savivaldybė — Algirdas Gricius

31.Skuodo rajono savivaldybė — Audronė Pitrėnienė

32.Šakių rajono savivaldybė — Antanas Litvinas

33.Šalčininkų rajono savivaldybė — Alicija Ščerbaitė

34.Šiaulių miesto savivaldybė — Danguolė Martinkienė

35.Šiaulių rajono savivaldybė — Ingrida Venciuvienė

36.Šilalės rajono savivaldybė — Antanas Damulis

37.Švenčionių rajono savivaldybė — Vytautas Vigelis

38.Tauragės rajono savivaldybė — Vaidotas Globys

39.Trakų rajono savivaldybė — Gelena Drungilienė

40.Ukmergės rajono savivaldybė — Rolandas Janickas

41.Utenos rajono savivaldybė — Stanislovas Antuchevičius

42.Vilkaviškio rajono savivaldybė — Edmundas Žalys

43.Vilniaus miesto savivaldybė — Jonas Pinskus

44.Vilniaus rajono savivaldybė — Vilija Filipovičienė

45.Visagino savivaldybė — Virginijus Andrius Bukauskas

46.Zarasų rajono savivaldybė — Arvydas Steponavičius

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!