- Reklama -
Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Arvydas Pocius. Giedrės Maksimovič nuotr.
Giedrės Maksimovič nuotr.

Rugpjūčio 30 d. apie 10.30 val. Šiaulių apylinkėse esančioje Lietuvos kariuomenės Aviacijos bazėje vykstančių pratybų metu ore susidūrė Lietuvos karinių oro pajėgų (KOP) orlaivis L-39ZA „Albatross“ ir Prancūzijos karinių oro pajėgų naikintuvas „Mirage“ 2000“.

Orlaiviai vykdė suplanuotus treniruočių skrydžius. Skrydžio metu ore įvyko orlaivių susidūrimas, po kurio Lietuvos karinių oro pajėgų lengvasis atakos naikintuvas L39 nukrito šalia Rėkyvos ežero. Pilotai sėkmingai katapultavosi, vėliau juos surado ir į KOP Aviacijos bazę išskraidino KOP paieškos ir gelbėjimo sraigtasparnis Mi-8. Pilotai po medicininės apžiūros sugrįžo į tarnybos vietą.

„Po susidūrimo pilotai padarė viską kad orlaivį nukreiptų į negyvenamą vietovę, kad nebūtų sukelta žala civiliams gyventojas“, – sakė kariuomenės vadas generolas leitenantas Arvydas Pocius.

Naikintuvas „Mirage 2000“ nusileido savo eiga, bet patyręs stabilizatoriaus pažeidimus.

Prieš pratybas buvo atlikti visi reikalingi instruktažai ir medicininiai patikrinimai.

Įvykio detalės tikslinamos. Pradėtas įvykio tyrimas, pranešė KAM.

Panašu, kad KAM yra pradininkė Lietuvoje įvedant lenkiškų pavardžių rašymą lenkiškai – KAM internetinėje svetainėje po informaciniu pranešimu apie du susidūrusius naikintuvus pranešama, kad nuotraukų autorė – Giedrė Maksimovicz.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!