- Reklama -

"Drąsos kelio" frakcija užtarimo N.Venckienei ieškos Europos Taryboje. KK nuotr.

Į Europos Vadovų Tarybos Pirmininką Hermaną van Rompėjų (Herman Van Rompuy) ir Europos Vadovų Tarybos narius kreipėsi Seimo frakcijos „Drąsos kelias“ nariai, tikėdamiesi, kad Europos Vadovų Taryba suteiks postūmį Europos Sąjungos bei nacionalinėms institucijoms ištirti buvusios teisėjos, dabartinės politikės Neringos Venckienės galimo politinio ir teisinio persekiojimo atvejį.

Kaip teigiama kreipimosi tekste, teisėsauga ir reikšminga dalis šalies politikų, nepaisydami nekaltumo prezumpcijos, teisės viršenybės principų, įsijungė į procesą, turintį politinio susidorojimo požymių – iš Seimo narės N. Venckienės buvo atimta teisinė neliečiamybė, dabar organizuojama apkalta. Šio persekiojimo pasekmė – N. Venckienė turėjo pasitraukti iš šalies su savo mažamečiu sūnumi ir ieškoti politinio prieglobsčio bei teisingo teismo kitoje valstybėje.

„Drąsos kelio“ frakcijos nariai tikisi Europos Vadovų Tarybos dėmesio aukščiau minėtam atvejui ir objektyvaus, neutralaus jo vertinimo demokratijos, žmogaus teisių ir teisėtumo požiūriu.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!