- Reklama -

Krikščionių partijos pirmininkas G.Vagnorius pažadėjo Lietuvą padaryti naująja Skandinavijos šalimi (V.Gorio nuotraukos)









Šeštadienį „Forum Palace“ rūmuose Vilniuje įvyko jungtinis Krikščionių konservatorių socialinės sąjungos, Krikšioniškosios demokratijos partijos ir Seimo frakcijos „Viena Lietuva“ suvažiavimas, kuriame įkurta Krikščionių partija. Naujos politinės partijos pirmininku išrinktas Gediminas Vagnorius. Jis turės du pavaduotojus – tai Seimo frakcijos „Viena Lietuva“ seniūną Aleksandrą Sacharuką ir buvusį Krikščioniškosios demokratijos partijos pirmininką prof. Vincentą Lamanauską.

Per 10 metų – nauja Skandinavų šalis

Pristatydamas naują politinę jėgą, žiauriomis akcijomis garsus buvęs premjeras, dabar Krikščionių partijos pirmininkas Gediminas Vagnorius sakė, kad visą savo patirtį panaudos naujos Lietuvos klestėjimui. Jo įkurta Krikščionių partija bus centro dešinės politinė jėga, kuri Lietuvoje stengsis atgaivinti konservatizmo idėjas.

Gediminas Vagnorius teigė, kad žino, kad išvesti šalį iš sudėtingos finansinės krizės, ir Lietuvą per dešimt metų padaryti naująja Skandinavijos šalimi.

Iš sveikintojų lūpų – ne tik pasiūlymai bendradarbiauti

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos narys, parlamentaras Kęstutis Masiulis palinkėjo naujajai partijai būti tokia partija, kuri norėtų bendradarbiauti.

Pasas K.Masiulio, naujai partijai egzistuoja pavojus nuskęsti, nes „politinė rinka yra rinka su visomis rinkos savybėmi ir ji yra prisotinta“.

„Tikrai nelengva patekti į tą rinką ir išsikovoti vietą dėl konkurencijos“, – kalbėjo Seimo narys K.Masiulis.

Liberalų ir centro sąjungos pirmininkas G.Babravičius pasidžiaugė, kad Krikščionių partijos programoje – daug liberalizmo. „Ir tai yra pagrindas bendradarbiauti“, – sakė Vilniaus meras.

Kartu jis pastebėjo, kad naujoje partijoje – daug žemaitiškumo. „Mane neramina žemaitiška pakraipa. Žemaičiai kartais būna šiek tiek kategoriški. Tikiuosi, kad sugebėsite suvaldyti natūralias ambicijas, kurios kyla kiekvieną kartą, kai atsiverti naują lapą.“, – turėdamas omenyje tikriausiai iš Telšių kilusį G.Vagnorių, sakė G.Babravičius.

Tuo tarpu Naujosios sąjungos pirmininko pavaduotojas Gediminas Dalinkevičius atkreipė dėmesį į tai, kad naujoje politinėje jėgoje – daug senumo komponentų.

„Matėm veidus, kurie jau vedė Lietuvą. Lietuva atsimena veidus. Ir reikės prisiminti žiaurias akcijas ir kitus procesus“, – kalbėjo socialliberalas G.Dalinkevičius.

„Mes ateisim ir padarysim“

Krikščionių partijos pirmininkas Gediminas Vagnorius daug nekalbėjo. „Jeigu mes ką nors darom, ir padarom. Mes ateisim ir padarysim“, – sakė į didžiąją politiką sugrįžtantis G.Vagnorius. – „Niekas negali mūsų apkaltinti neveiklumu. O su frakcijos „Viena Lietuva“ pagalba Seime padėsime ir Lietuvai“.

G.Vagnoriaus vadovaujama Krikščionių partija sieks iš esmės reformuoti valstybės modelį – valstybe, kurioje visa valdžia sutelkta Vyriausybės rankose.

„Iki šiol Lietuvoje veikė daug vyriausybėlių. Visos institucijos, įskaitant teisėsaugą (išskyrus teismus), turi būti pavaldžios vykdomajai valdžiai. Ir Vyriausybė turi vykdyti griežtą teisėsaugos institucijų kontrolę“, – sakė Gediminas Vagnorius.

Su socialdemokratais ir darbiečiais į koaliciją neis

Pasak G.Vagnoriaus, naujoji jėga dalyvaus valdančiojoje koalicijoje. Esą jau sutarta, kad Seimo frakcijos „Viena Lietuva“ narys L.Dinius taps pirmuoju Seimo vicepirmininku, o Seimo Kaimo reikalų komitetui vadovaus į frakciją „Viena Lietuva“ perėjęs, jau šešias frakcijas Seime pakeitęs Jonas Ramonas.

Nors G.Vagnorius sakė, kad Krikščionių partija neturi ambicijų gauti ministro portfelio, „Karšto komentaro“ duomenimis, G.Vagnoriaus pavaduotojui A.Sacharukui pažadėtas aplinkos ministro postas.

Krikščionių partijos suvažiavime dalyvavo buvusi G.Vagnoriaus Vyriausybės finansų ministrė E.Kunevičienė, buvusi prezidento R.Pakso patarėja V.Vinickienė. Ji pastaruoju metu dirba Seimo frakcijoje „Viena Lietuva“.

KK inf.

2010-01-23

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!