- Reklama -

KK nuotr.

Grupė Seimo narių kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją prašydami išsiaiškinti, ar balsuojant dėl Konstitucijos 38 straipsnio papildymo ir pakeitimo įstatymo projekto pirmojo priėmimo, kai projektui pritarė 93 parlamentarai, tokį balsavimo rezultatą laikyti neigiamu. Kreipimesi parlamentarai nurodo, kad šiuo metu Seime de facto dirba 139 parlamentarai. Taigi Konstitucijos keitimo įstatymo projektui priimti užtenka 93 už projektą pasisakiusiųjų balsų. Išeitų, kad Konstitucijos 38 straipsnio papildymo ir pakeitimo įstatymo projektui buvo pritarta.

Priminsime, kad birželio 19 d. už minėtos Konstitucijos pataisos projektą balsavo 93, prieš – 16, susilaikė – 13 Seimo narių. Po balsavimo konstatuota, kad projektui nebuvo pritarta.

Pasak Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos nario Rimanto Jono Dagio, Konstitucijos 148 straipsnyje nustatyta, kad „Konstitucijos keitimo įstatymo projektas laikomas Seimo priimtu, jeigu kiekvieno balsavimo metu už projektą balsavo ne mažiau kaip 2/3 visų Seimo narių ir jeigu abu kartus balsuoti buvo teikiamas tas pats Konstitucijos keitimo įstatymo projekto tekstas“. Tokia pati nuostata įtvirtinta ir Lietuvos Respublikos Seimo statuto 171 straipsnyje. Tačiau atkreiptinas dėmesys, kad šiuo metu LR Seimą sudaro ne 141, o 139 nariai.

Šiuo Konstitucijos papildymo ir pakeitimo įstatymu siūloma nustatyti, kad šeima sudaroma santuokos pagrindu, o santuoka – laisvu vyro ir moters sutarimu. Pasak projekto iniciatorių ir jam pritariančiųjų, pataisa vienareikšmiškai užkerta kelią homoseksualių santuokų sudarymui.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!