- Reklama -

Jokios valdžios krizės nėra: po KT sprendimo Prezidentė teiks A.Butkevičiaus kandidatūrą į premjerus ir bus suformuotas ministrų kabinetas. KK nuotr.

Kaip redakcijai sakė šaltiniai iš naujosios valdančiosios koalicijos, iš tiesų jokios valdžios krizės nėra, būsimas premjeras Algirdas Butkevičius pakankamai puikiai bendrauja su šalies vadove, ir po Konstitucinio Teismo sprendimo, kuris bus paskelbtas šeštadienį, bus suformuota naujoji Vyriausybė.

„Iš tiesų jokios valdžios krizės, kaip bando pateikti žiniasklaida ar atskiri politologai, nėra. Koalicija atsižvelgė į Prezidentės pageidavimą, kad VRM ministerijai nevadovautų teisiama partija, – „tvarkiečiai“ susikeitė su „darbiečiais“ energetikos ir vidaus reikalų ministerijomis, ir po KT sprendimo bus patvirtinta ir valdančioji koalicija, ir Vyriausybė. Ir nėra čia jokios trinties tarp Prezidentės ir koalicijos, kaip bandoma pavaizduoti, viskas yra gerai“, – teigė redakcijos šaltiniai.

Jų teigimu, valdančioji koalicija bus suformuota tokia, kokia dabar yra sutarta tarp trijų partijų, nes jokių naujų rinkimų nebus – KT Seimo rinkimų rezultatus pripažins teisėtais, nes esą pritrūks įrodymų, jog tie šiurkštūs rinkimų pažeidimai, kurie buvo nustatyti, turėjo įtakos rinkimų rezultatams bendrai.

Pasak šaltinių, nereikėtų per daug dramatizuoti fakto, kad Prezidentė kreipėsi į Konstitucinį Teismą dėl Seimo rinkimų rezultatų teisėtumo, ir Vyriausybės formavimas dėl to nusikėlė kelioms dienoms. “Ne viena partija parašė skundus Prezidentei, jog ši kreiptųsi į Konstitucinį Teismą dėl rinkimų rezultatų teisėtumo. Todėl Prezidentė tiesiog turi atlikti šią procedūrą. Ir tikrai dėl to nereikia šitos situacijos dramatizuoti, nes po Konstitucinio Teismo išaiškinimo bus ramiai, suderinus ministrų kandidatūras, suformuotas ministrų kabinetas”, – “Karštam komentarui” sakė šaltiniai.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!