- Reklama -

Beveik prieš metus įsikūręs Jungtinis demokratinis judėjimas šiandien įvykusiame visuotiniame suvažiavime savo pirmininku perrinko teisininką Kęstutį Čilinską.

Kadangi politinės partijos yra praradusios visuomenės pasitikėjimą, ir prognozuojama, kad kitus rinkimus laimės visuomeniniai judėjimai, vis daugiau politikų ieško prieglobsčio Jungtiniame demokratiniame judėjime.

Tam, kad narystė politinėse partijose ar dalyvavimas politinėje veikloje neužkirstų kelio tapti JDJ nariu, buvo pataisysi JDJ įstatai.

Tarp JDJ narių – aukštas socialdemokratas Aloyzas Sakalas , Socialdemokratų sąjungos pirmininkas Arvydas Akstinavičius, Pilietinės demokratinės partijos pirmininkas Algimantas Matulevičius.

Dalies suvažiavimo narių nustebimą sukėlė suvažiavime patvirtintas JDJ įstatų punktas, teigiantis, kad „nariais gali būti Lietuvos Respublikos ir kitų valstybių fiziniai (nepriklausomai nuo jų politinių pažiūrų ir (arba) įsitikinimų) ir juridiniai asmenys, pritariantys asociacijos įstatams, pripažįstantys šiuos įstatus, dalyvaujantys jos veikloje ir mokantys nario mokestį“.

Ką reiškia JDJ įstatų punktas, kad judėjimo nariais gali būti ir kitų valstybinių fiziniai bei juridiniai asmenys, paaiškinta nebuvo.

Jungtinio demokratinio judėjimo pirmininku perrinktas teisininkas Kęstutis Čilinskas.

2009-10-17

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!