- Reklama -
Teigiama, kad D.Grybauskaitės laimėjimo atveju, Pramonininkų konfederacijos prezidentui B.Lubiui bus leista privatizuoti Rytų skirstomuosius tinklus (Seimo archyvo nuotr.)

Šie prezidento rinkimai – tai pirmas kartas, kai Pramonininkų konfederacijos prezidentas Bronislovas Lubys atsisakė paremti kandidatę į prezidentus Kazimierą Prunskienę. Negana to, Rusijos ambasados Lietuvoje surengtame priėmime Pergalės dienos minėjimo proga jis bėgo nuo kandidatės į prezidentus K.Prunskienės, kaip nuo raupsuotosios. „Kokios šitokio staigaus B.Lubio atšalimo K.Prunskienės atžvilgiu priežastys?“ – savo nusistebėjimą „Karštam komentarui“ išsakė kai kurie tame priėmime dalyvavę politikai. Ir mes, aišku, degdami iš smalsumo, pabandėme į šį klausimą paieškoti atsakymo. Nes kas jau kas Lietuvoje, tačiau Pramonininkų konfederacijos prezidentas B.Lubys garsėja savybe remti visus politikus ir visas politines partijas, kurie į jį per rinkimus kreipiasi dėl paramos. Taigi kodėl šį kartą jis neatsakė į kandidatės į prezidentus K.Prunskienės prašymą paremti jos rinkimų kampaniją ir netgi nuo jos bėga per priėmimus?

Atsakymo „Karštam komentarui“ ilgai ieškoti nereikėjo. KK šaltinių iš Ūkio ministerijos duomenimis, Dalios Grybauskaitės laimėjimo atveju Bronislovas Lubys privatizuos Rytų skirstomuosius tinklus.

„Verslininkai pamatė, kad „LEO LT“ projektas, kuriame yra valstybės kapitalas, buvo didžiulė klaida verslo požiūriu – į juos yra žiūrima pro padidinamą stiklą, ir pelno prasme susidaro tam tikrų problemų. Todėl nutarta šį darinį išformuoti. Tapusi prezidente Dalia Grybauskaitė, kaip dabar teigia rinkėjams, išformuos „LEO LT“ – „Maxima“ sugrįš į Vakarų skirstomuosius tinklus, valstybinis kapitalas – į Rytų skirstomuosius tinklus, ir Rytų skirstomieji tinklai bus privatizuoti – atiduoti B.Lubiui. Todėl jis ir bėga nuo K.Prunskienės, kad jam visų pirma rūpi D.Grybauskaitės laimėjimas, „LEO LT“ išformavimas ir Rytų skirstomųjų tinklų privatizavimas. Būtent tas B.Lubiui buvo pažadėta“, – Ūkio ministerijoje sklandančią versiją apie tai, kodėl B.Lubys atsisakė paremti kandidatę į prezidentus K.Prunskienę, papasakojo KK šaltiniai.

2009-05-12

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!