- Reklama -

„Klausantis viešų Dalios Grybauskaitės pareiškimų, susidaro įspūdis, kad prioritetą savo komandoje ji teiktų įvairių ministerijų klerkams. Jau ir agitacinėje kampanijoje tenka išgirsti nemažai eurokomisarės pareiškimų, kurie atspindi dalies aukštų valdininkų pozicijas, o pati kandidatė pripažįsta – jos aplinkoje bus žmonių iš įvairių ministerijų”, – kalbėjo kandidatė į Prezidentus prof. Kazimiera Prunskienė.

Prof. K. Prunskienės teigimu, aukštos Briuselio biurokratės ir kai kurių įtakingų Lietuvos valdininkų tandemas taip laukiamų permainų ir aukštesnių politinės veiklos standartų tikrai neatneštų: „Valdininkai, deja, dažnai pamiršta savo priedermę tarnauti žmonėms – viešą interesą nusveria savanaudiški tikslai. Kai kuriose institucijose ya susiformavę savotiški klanai, kurie savo įtaka konkuruoja su piliečių renkamais politikais. Jeigu šis oligarchinis modelis būtų įdiegtas ir prezidentūroje, demokratijai kiltų reali grėsmė. Valdžios piramidė nemaža dalimi būtų ne piliečių, o saujelės biurokratų rankose”, – teigė prof. K. Prunskienė.

„Minčių, jog D. Grybauskaitės išrinkimu suinteresuotos tam tikros oligarchinės grupuotės, rodo ir įvairių politikų parama. Niekaip neįmanoma ideologiškai paaiškinti fenomenų – pavyzdžiui, Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai remia buvusią TSKP aukštosios partinės mokyklos dėstytoją, arba – Liberalų sąjūdis palaiko buvusią socialdemokratų vyriausybės ministrę. Tokie vakarų pasaulio demokratiniais standartais nepaaiškinami prieštaravimai tik įrodo – D. Grybauskaitę palaikantys politikai ir valdininkai buriasi ne politinių idėjų vienijami, o greičiau vedini galimybės koncentruotis įtakai dėl dominavimo visose valdžiose”.

2009-05-13

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!