- Reklama -

Parlamentinės tyrimo komisijos sudarymas yra Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pasiūlymas, kuriam būtina pritarti.

Politikai, desperatiškai bandantys pasinaudoti galimos pedofilijos ikiteisminiu tyrimu savo politinių dividendų auginimui, klaidina visuomenę ir manipuliuoja dviem atskirais dalykais.

Pirmasis – neeilinės Seimo sesijos sušaukimas, antrasis – parlamentinės tyrimo komisijos dėl galimai nutekintos ikiteisminio tyrimo medžiagos sudarymas. Šie du klausimai, priešingai nei norėtų neeilinės Seimo sesijos iniciatoriai, yra du atskiri klausimai, ir manipuliuoti jais Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga neleis.

Aiškiai sakome, kad LVŽS buvo, yra ir bus UŽ PARLAMENTINĖS TYRIMO KOMISIJOS SUDARYMĄ. Tai buvo mūsų siūlymas, kuriam, atrodo, ima pritarti ir likusi opozicija.

Tai yra nekvestionuotinas klausimas, ir mūsų frakcijos nariai Seime neabejotinai pritars tokios Komisijos Seime sudarymo iniciatyvai, nes patys tai ir inicijavo. Tačiau mes, kaip partija ir jos atstovai Seime, esame už tai, kad tokia Komisija turi būti sudaryta ir darbą pradėtų eilinės Seimo sesijos kovo 10 d. metu.

Tokios pozicijos laikomasi todėl, kad neeilinė sesija gali pakenkti teisėsaugos darbui ir visam galimos pedofilijos bylos tyrimui. Taipogi, tai gali sukurti pagrindą Europos Žmogaus Teisių Teisme apskųsti bet kokį Lietuvos teismų sprendimą, kas yra labai realu, esant politiniam spaudimui.

Be to, sudarant tokią tyrimo komisiją dabar, vykstant savivaldybių tarybų ir merų rinkimų kampanijai, kyla grėsmė, kad tokios Komisijos darbas gali tapti rinkimų kampanijos dalimi ir politinių sąskaitų suvedinėjimu. Per kelias neeilinės sesijos valandas neįmanomas joks racionalus tyrimas.

Suprantame, kad save „teisingąja opozicija“ vadinantys politikai, nesurinkę parašų neeilines sesijai bandys suplakti viską į vieną ir meluoti, neva Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga nenori tyrimo dėl galimo informacijos nutekinimo. Tai netiesa, mes norime žinoti tiesą labiau nei mus kaltinantys, bet mes siūlome vienintelį kelią, kuris negali pakenkti Generalinės Prokuratūros tyrimui ir vėliau bylą svarstant teismuose.

Absurdiški kaltinimai ir šmeižtas, kuris pilasi mūsų atžvilgiu iš Sauliaus Skvernelio yra ne kas kita, kaip noras bet kokia kaina išlaikyti visuomenės dėmesį ir spekuliuoti labai sunkaus galimo kriminalinio nusikaltimo atveju vardan pigaus politinio populizmo, dėl asmeninių nuoskaudų ar sąskaitų suvedinėjimo.

Opozicijos lyderiu Seime tampama ne tuomet, kai užlipęs ant statinės mojuoji tariamo kovotojo su pedofilais vėliava, ne tuomet, kai būdamas Premjeru blokuoji Lytinių nusikaltėlių registro atsiradimą, o tuomet, kai Tautos patikėtą mandatą naudoji įstatymų iniciatyvai – sukurti teisingą ir piliečių pasitikėjimo vertą Valstybę, kurioje kiekviena konstitucinė valdžia atlieka savo pareigą taip, kaip tai joms patikėjo piliečiai.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!