- Reklama -
Seimo narys Saulius Stoma. KK nuotr.

Seimo narys Saulius Stoma užregistravo Konstitucinio Teismo įstatymo pataisą, numatančią, jog šio teismo teisėjų atskirosios nuomonės būtų skelbiamos kartu su teismo nutarimu bei kad būtų viešai skelbiama, kokia teisėjų balsų dauguma priimtas sprendimas.

„Atsiradus būtinybei Konstitucinio Teismo teisėjų atskirųjų nuomonių egzistavimą iš karto nurodyti priimtame akte, išvengtume galimo įtarimo, kad atskirosios nuomonės argumentacija buvo paveikta jau po Teismo nutarimo kilusių vertinimų. Kartu užtikrintume, kad Konstitucinio Teismo sprendimas yra išsamiai išdiskutuotas, atremiant teisėjo, turinčio atskirąją nuomonę, argumentus. Tai gerintų Konstitucinio Teismo aktų argumentacijos kokybę ir suprantamumą visuomenei, kartu didintų pasitikėjimą Konstitucinio Teismo sprendimais, mažintų klaidų galimybę, o tai itin svarbu, nes Konstitucinio Teismo aktai yra galutiniai ir neskundžiami.“, – teigia S. Stoma. – „Paskelbimas, kokia balsų dauguma priimtas sprendimas, taip pat suteiktų didesnį jo legitimumą visuomenėje.“

Primename, jog šiuo metu įstatyme reglamentuojama, kad motyvuota Konstitucinio Teismo teisėjo atskiroji nuomonė išdėstoma raštu ne vėliau kaip per 3 darbo dienas po atitinkamo akto paskelbimo Teismo posėdžių salėje. Paskelbimas, kokia teisėjų balsų dauguma priimtas sprendimas nėra numatytas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!