- Reklama -

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius. KK nuotr.

Šiandien Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius dalyvavo antrajame Rytų Partnerystės verslo forume. Pasak premjero, šis forumas suteikia progą užmegzti kontaktus verslo lyderiams ir sustiprinti tarpusavio bendradarbiavimą.

„Vilnius šiomis dienomis tapo Europos ir šešių Rytų partnerystės šalių traukos centru. Prasidėjusiame verslo forume, pavadintame „Verslas be sienų”, aptariama verslo ateitis ir plėtra Europos Sąjungos (ES) ir Rytų partnerių šalyse. Labai svarbu, kad šalys suprastų, jog prekybos liberalizavimas būtų naudingas abipusiai. Rytų Partnerystės šalims tai reikštų augančius investicijų srautus, ekonomikos augimą, galimybę tiekti produktus pusei milijardo ES vartotojų”, – sako premjeras A. Butkevičius.

Pasak Vyriausybės vadovo, Rytų partnerystės verslo forumas suteikia puikią progą ES ir Rytų partnerių šalių politiniams ir verslo lyderiams keistis idėjomis, kurti naujas strategijas, užmegzti kontaktus. „Tikiuosi, kad šis renginys atvers kelią naujai bendravimo tradicijai siekiant geresnių ekonomikos rezultatų mūsų valstybėse ir geresnio gyvenimo mūsų žmonėms”, – kalbėjo Vyriausybės vadovas.

Kalbėdamas apie Ukrainos sprendimą stabdyti Asociacijos ir laisvos prekybos sutartį su ES, premjeras pažymi manantis, jog tai nėra proceso pabaiga.

„Ukrainos pažanga didžiulė, ši šalis jau priartėjo prie Europos. Tikiu, kad šis procesas bus atnaujintas artimiausioje ateityje. Sveikinu Moldovą ir Gruziją, pasirengusias sutarčių parafavimui, kurias tikimės pasirašyti 2014 m.”, – teigia premjeras.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!