- Reklama -

Prezidentė Dalia Grybauskaitė įteikė skiriamuosius raštus Lietuvos ambasadoriui Azerbaidžane Artūrui Žurauskui. Prezidentūros nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė įteikė skiriamuosius raštus Lietuvos ambasadoriui Azerbaidžane Artūrui Žurauskui.

Šalies vadovė pabrėžė, jog Lietuva yra suinteresuota stiprinti dvišalį ekonominį ir energetinį bendradarbiavimą su Azerbaidžanu. Prezidentės teigimu, kaip alternatyvių energetinių žaliavų tiekėja ši valstybė yra svarbi Lietuvai ir visai Europos Sąjungai.

Aptariant dvišalį ekonominį bendradarbiavimą, Prezidentė pažymėjo, kad atsakingas ambasadoriaus uždavinys – prisidėti skatinant Lietuvos ir Azerbaidžano verslo ryšius bei pritraukiant investicijas.

Valstybės vadovė taip pat pažymėjo, kad Lietuva yra pasirengusi padėti Azerbaidžanui plėtojant santykius su Europos Sąjunga.

51 metų diplomatas yra socialinių mokslų daktaras. Prieš paskiriant Lietuvos ambasadoriumi Azerbaidžane A.Žurauskas ėjo Teisės ir tarptautinių sutarčių departamento direktoriaus pareigas Užsienio reikalų ministerijoje. Diplomatas taip pat dirbo Lietuvos ambasadoriumi Kinijoje ir Graikijoje.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!