- Reklama -

Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su Seimo Europos reikalų komiteto nariais ir aptarė Lietuvos pasiruošimą pirmininkavimui Europos Sąjungos Tarybai. Prezidentūros nuotr.
Prezidentūros nuotr.
Prezidentūros nuotr.
Prezidentūros nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su Seimo Europos reikalų komiteto nariais ir aptarė Lietuvos pasiruošimą pirmininkavimui Europos Sąjungos Tarybai. Lietuva yra pirmoji iš Baltijos šalių, kuriai tenka ši atsakomybė, todėl, pasak šalies vadovės, labai svarbu užtikrinti sklandų teisėkūros procesą ir būti gera tarpininke tarp ES narių.

„Pirmininkavimas Europos Sąjungai – tai šalies diplomatinių ir administracinių gebėjimų patikrinimas. Tam, kad darbai vyktų sklandžiai, būtinas geras pasirengimas, veiksmų koordinavimas ir sklandus institucijų – Vyriausybės, Prezidentūros ir Seimo – bendradarbiavimas. Užtikrinę kokybišką pirmininkavimą sustiprinsime savo šalies autoritetą ir pateisinsime tarptautinės bendruomenės pasitikėjimą Lietuva” – sakė Respublikos Prezidentė.

Šalies vadovė pabrėžė, kad pirmininkavimo metu Lietuva turės tarpininkauti ES narėms derantis dėl daugiamečio 2014 – 2020 ES biudžeto, bendro bankų priežiūros mechanizmo, priemonių ekonominės krizės pasekmėms įveikti.

Pasak valstybės vadovės, pirmininkavimo metu Lietuva ne tik sieks užbaigti šiuo metu jau pradėtus darbus, bet ir didelį dėmesį skirs Lietuvai bei visam Baltijos regionui svarbiems klausimams – Baltijos šalių integracijai į ES energetikos vidaus rinką, išorinių sienų apsaugai, Baltijos jūros strategijos įgyvendinimui ir ES Rytų partnerystei.

Pirmininkavimo renginiai prasidės liepos 5 dieną Europos Komisijos atstovų vizitu į Vilnių. Mūsų šalyje įvyks pirmą kartą Vidurio Europoje organizuojama informacinių ir komunikacinių technologijų konferencija, į kurią kviečiami garsiausių pasaulio IT kompanijų atstovai. Sostinėje ketinama surengti ES ir Rytų Partnerystės šalių vadovų susitikimą, suburti energetikos ekspertus iš visos ES į konferenciją „ES energetikos vidaus rinka” bei organizuoti kitus renginius.

Per Lietuvos pirmininkavimo pusmetį mūsų šalyje ketinama surengti apie 200 susitikimų, kuriuose lankysis per 25 tūkstančių svečių.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!