- Reklama -

Prezidentė Dalia Grybauskaitė priėmė Maltos ordino ambasadoriaus barono Christiano von Bechtolsheimo skiriamuosius raštus. Prezidentūros nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė priėmė Maltos ordino ambasadoriaus barono Christiano von Bechtolsheimo skiriamuosius raštus.

Prezidentė su Maltos ordino, vienos didžiausių krikščioniškų humanitarinių organizacijų, ambasadoriumi aptarė savanorystės ir paramos teikimo klausimus Lietuvoje.

Pasak Prezidentės, Maltos ordino veikla Lietuvoje yra puikus pavyzdys, kaip galima realiai padėti vieni kitiems. Šalies vadovės nuomone, dauguma Lietuvos žmonių yra geranoriški ir suvokia tarpusavio pagalbos svarbą.

Lietuvos vadovė su Maltos ordino ambasadoriumi kalbėjosi ir apie kitas tarpusavio pagalbos akcijas Lietuvoje, viena kurių – kasmetinė kalėdinė nevyriausybinių organizacijų mugė Prezidentūroje.

Trečiasis Maltos Ordino ambasadorius Lietuvai 42 metų amžiaus Ch. von Bechtolsheimas reziduoja Vokietijoje.

Maltos Ordino diplomatinis korpusas formuojamas iš profesionalių diplomatų, palikusių aktyvią tarnybą ir norinčių dalyvauti savanoriškoje veikloje, taip pat iš Ordino narių, turinčių patirties tarptautinių santykių srityje.

Ambasadorių misija yra griežtai humanitarinė. Jos paskirtis – diplomatinėmis priemonėmis palengvinti humanitarinės pagalbos teikimą ir derinimą su visuomenės poreikiais.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!