- Reklama -

Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su Serbijos Ministru Pirmininku Ivica Dačicu. lrp.lt nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė su Serbijos Ministru Pirmininku Ivica Dačicu aptarė dvišalį bendradarbiavimą ir Serbijos siekį tapti Europos Sąjungos nare.

Prezidentė pabrėžė, jog sprendimas pradėti derybas dėl Serbijos narystės Europos Sąjungoje priklausys nuo sėkmingo šios valstybės ir Kosovo dialogo. Šalies vadovės teigimu, Lietuva palaiko Belgrado ir Prištinos derybas bei ragina abi puses siekti dvišalio sutarimo dėl Šiaurės Kosovo.

Valstybės vadovė taip pat pažymėjo, kad siekdama įstoti į Europos Sąjungą, Serbija turi atitikti visus narystės kriterijus ir įgyvendinti reformas įstatymo viršenybės, kovos su korupcija, verslo aplinkos gerinimo, spaudos laisvės ir mažumų apsaugos srityse.

Šiandien Europos Komisija turėtų pristatyti specialią ataskaitą, kurioje įvertins Serbijos pažangą ir pateiks rekomendacijas dėl ES narystės derybų pradžios.

Susitikime taip pat kalbėta apie Lietuvos ir Serbijos verslo ryšius. Per praėjusius metus Lietuvos importas iš Serbijos išaugo 23,7 proc., o eksportas – 64,2 procento. Mūsų šalis daugiausia į Serbiją eksportuoja turboreaktyvinius variklius, dujų turbinas ir trąšas.

Šalies vadovė taip pat pabrėžė, jog labai svarbu, kad Serbija užtikrintų europietiškus standartus atitinkančią verslo aplinką ir laikytųsi susitarimų dėl užsienio investicijų apsaugos.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!