- Reklama -

Europos Parlamento narys, Prezidentas Rolandas Paksas. KK nuotr.

Partijos Tvarka ir teisingumas pirmininkas Prezidentas Rolandas Paksas penktadienį kreipėsi į Seimo pirmininkę Loretą Graužinienę dėl Seimo neeilinės sesijos sušaukimo.

„Šiandien reikėtų aiškiai suvokti, kad Lietuva neliks bręstančios krizės nuošalyje Rusijai paskelbus „visišką embargą” daugumai maisto produktų, importuojamų iš Europos Sąjungos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Australijos, Kanados bei Norvegijos Karalystės. Aukščiausiame valstybės lygyje turime įvertinti grėsmes mūsų ekonomikai ir verslui, įjungti nacionalines institucijas ir žinybas parengti siūlymus dėl situacijos suvaldymo. Ramiai laukti nurodymų iš Europos Sąjungos jau nebepakanka. Manyčiau, kad jau sekančią savaitę parlamento pirmininkė Loreta Graužinienė turėtų inicijuoti neeilinę Seimo sesiją susidariusiai politinei situacijai aptarti,” – pareiškė Prezidentas Rolandas Paksas.

Pasak R. Pakso, net sušauktas Valstybės gynimo tarybos posėdis, šiuo atveju, jau būtų pavėluota ir nepakankama priemonė. Neatidėliotinai turi susirinkti tautos atstovai ir Seime nuspręsti, ką iš tiesų valstybės vadovai bei politikai realiai turėtų nuveikti artėjančios krizės akivaizdoje, numatyti priemones, kaip šalies ūkis atlaikys Rusijos sankcijas. Seimo nariai taip pat turėtų išklausyti Lietuvos diplomatinės tarnybos atstovų pranešimus apie augančią tarptautinę įtampą ir galimas grėsmes.

„Šiandien būtina persvarstyti Lietuvos užsienio politikos darbotvarkę ir apie tai informuoti visuomenę. Politikai turi prisiimti visą atsakomybę ir siekti maksimaliai apsaugoti Lietuvos žmonių interesus, bręstant naujiems iššūkiams,”- pabrėžė Prezidentas Rolandas Paksas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!