- Reklama -

Partijos Tvarka ir teisingumas pirmininkas Rolandas Paksas. KK nuotr.

Partijos Tvarka ir teisingumas Prezidiumas antradienį aptarė išankstinius rinkimų į Europos Parlamentą rezultatus.

„Šiuose rinkimuose į Europos Parlamentą gerai išlaikėme politinį egzaminą. Partija Tvarka ir teisingumas gavo 95 694 balsais daugiau, lyginant su 2009 metų rinkimais. Tai liudija teigiamą mūsų darbo įvertinimą ir išreikštą pasitikėjimą partijos politinėmis nuostatomis dėl Europos Sąjungos ateities. Jaučiu dėkingumą visiems žmonėms, kurie mus palaiko ir toks palaikymas mus įpareigoja. Turime pasidžiaugti, tačiau negalime sustoti vietoje: turime siekti naujų politinių tikslų ir pakelti Lietuvą šuoliui. Esu įsitikinęs, kad artimiausi partijos Tvarka ir teisingumas uždaviniai yra čia pat – tai vieningo minimalių pajamų vienam asmeniui kriterijaus visoje Europos Sąjungoje iniciatyvos įgyvendinimas, referendumas dėl žemės ir sutelkimas pajėgų naujos Laisvės Konstitucijos kūrimui, “- prezidiumo posėdyje sakė partijos pirmininkas Prezidentas Rolandas Paksas.

„Lyginant su 2012 metų Seimo rinkimais partija gavo net trečdaliu rinkėjų balsų daugiau,” – sakė rinkimų štabo vadovas Kęstas Komskis.

Pasak K. Komskio, ypatingai reikėtų pabrėžti net vienuolikos savivaldybių, kuriose partija Tvarka ir teisingumas gavo didžiausią palaikymą iš visų rezultatus. Tai – Akmenės (23,73 proc.), Kalvarijos (24,02), Klaipėdos (24,04), Kretingos (23,85), Mažeikių (29,34), Pagėgių (45,22), Plungės (24,19), Prienų (21,41), Rietavo (22,78),Skuodo (24,46), Telšių (32,82) rajonų rinkimų apylinkės.

Šiuose rinkimuose už partijos Tvarka ir teisingumas kandidatų sąrašą balsavo 162 931 pilietis. Tai sudaro 14,27 procento rinkėjų, dalyvavusių renkant Europos Parlamento narius Lietuvoje. Partijos pirmininkas Prezidentas Rolandas Paksas surinko 75 969, o pirmasis pirmininko pavaduotojas, Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis – 47 066 pirmumo balsus. Abu politikai yra išrinkti į Europos Parlamentą, o R. Paksas dirbs Europos Parlamente jau antrą kadenciją.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!