- Reklama -

Pasak šaltinių, rudenį keisis Seimo pirmininkas - L.Graužinienę pakeis A.Paulauskas. KK foto montažas

Kaip žinia, iš žemės ūkio ministro posto atsistatydinus V.Juknai, Darbo partijos prezidiumas patvirtino šešias kandidatūras į atsilaisvinusią ŽŪM ministro kėdę. Tačiau realiausiais kandidatais laikomi du – tai Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Artūras Paulauskas ir buvęs Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas.

„Tačiau iš Prezidentūros atėjo signalas, kad Prezidentė nenori šiame poste matyti A.Paulausko ir yra linkusi į šį postą skirti Vydą Gedvilą. Prezidentei yra pateikta informacija, kad Vydas Gedvilas yra Darbo partijos nuskriaustas, nepateko į Europos Parlamentą, nori palikti Darbo partiją ir Viktorą Uspaskichą, bet nėra kaip, todėl būtinai jį reikia paskirti žemės ūkio ministru – taip esą Darbo partija realiai prarastų vieną ministeriją“, – redakcijai sakė šaltiniai.

Todėl, pasak jų, nors Prezidentūrai žinomi Vydo Gedvilo geri ryšiai su „Arvi“ grupe ir oligarchu Dariumi Mockumi, o tiek „Arvi“ grupei, tiek D.Mockaus valdomam koncernui „MG Baltic“ pakankamai svarbu, kas sėdės žemės ūkio ministro kėdėje, faktas, kad esą „Gedvilas nori palikti Viktorą Uspaskichą“ ir lėmė Prezidentės apsisprendimą – iš Prezidentūros parėjęs teigiamas signalas dėl V.Gedvilo skyrimo į žemės ūkio ministrus.

Tuo tarpu Artūrui Paulauskui, šaltinių teigimu, numatytas kur kas aukštesnis postas.

„Rudenį keisis Seimo pirmininkas. Pagal koalicijos sutartį, Seimo pirmininko postas numatytas mums (Darbo partijai – KK past.). Ir Loretą Graužinienę šiame poste pakeis Artūras Paulauskas“, – teigė šaltiniai.

Šaltinių teigimu, Loreta Graužinienė bus patraukta ir iš partijos pirmininkų.

Paklausti, kodėl L.Graužinienę planuojama pakeisti A.Paulausku, šaltiniai atsakė, kad Loretos Graužinienės ir Dalios Grybauskaitės  viešos „kovos“ esąs tik spektaklis. „Realybėje viskas yra kitaip“, – teigė šaltiniai.

Šiuo metu, šaltinių teigimu, Artūro Paulausko kandidatūra į Seimo pirmininko postą aptariama su koalicijos partneriais.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!