- Reklama -

Socialdemokratų partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius. KK nuotr.

Seimo Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcija yra susirūpinusi dėl šiuo metu Vilniuje teikiamų asmens sveikatos priežiūros paslaugų gyventojams prieinamumo. Vilniaus miesto administracija dar nėra atsisakiusi planų Vilniaus universitetinę Antakalnio ligoninę atiduoti koncesininkui. Šiuo metu Vilniaus miesto taryba svarsto šios ligoninės apjungimą su Vilniaus klinikine ligonine, prijungimo (ne sujungimo) būdu, o tai LSDP frakcijos Seime įsitikinimu prieštarauja Vyriausybės nutarimui „Dėl sveikatos priežiūros įstaigų ir paslaugų restruktūrizavimo trečiojo etapo programos patvirtinimo“ Nr. 1657 bei kitiems priimtiems teisės aktams. Todėl Seimo opozicijos lyderis Algirdas Butkevičius LSDP frakcijos vardu kreipėsi į sveikatos apsaugos ministrą Raimondą Šukį.

„Skubotai atlikus reorganizaciją, neapsvarsčius jos su Vilniaus miesto gyventojais bei medikų profsąjungomis, gali būti priimti netinkami sprendimai, pabloginsiantys situaciją Vilniaus mieste. Negalima užmiršti ir to, kad Vilniaus universitetinėje Antakalnio ligoninėje stacionarines gydymo paslaugas gauna ne tik vilniečiai, bet ir aplinkinių rajonų gyventojai. Ypač didelį susirūpinimą kelia galimas terapinių ir neurologinių ligonių lovų sumažinimas, nes mieste (ir aplinkiniuose rajonuose) jų labai trūksta“, – nuogąstauja Seimo opozicijos lyderis Algirdas Butkevičius.

Lietuvos Socialdemokratų partijos frakcija prašo ministro R. Šukio skubiai aptarti susidariusią situaciją ir kartu su Vilniaus miesto savivaldybės atsakingais asmenimis sutarti, kokių veiksmų reikėtų imtis, kad reorganizuojant gydymo įstaigas nenukentėtų eiliniai pacientai, kad jie ir toliau gautų tinkamas ir prieinamas asmens sveikatos priežiūros paslaugas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!