Prezidentas pakvietė JAV investuotojus dalyvauti vystant jūros vėjų projektus Lietuvoje

0
84
Nuotr. iš lrp.lt (aut. Robertas Dačkus)
- Reklama -

 

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda dalyvavo Lietuvos ambasados Jungtinėse Amerikos Valstijose ir Atlanto Tarybos (Atlantic Council) organizuotame renginyje energetikos saugumo tema.

Prezidentas renginio dalyviams pristatė Lietuvos kelią link energetinės nepriklausomybės. Šalies vadovas pabrėžė, kad energetinė nepriklausomybė nuo Rusijos jau ilgą laiką yra Lietuvos strateginis tikslas. Tai nulėmė mūsų šalies pasirinkimus energetikos srityje – investicijas į jungtis, energijos šaltinių ir tiekimo kelių diversifikaciją ir atsinaujinančią energetiką.

„Tie, kas pasitikėjo Kremliumi ir savo šalies energetikos sistemą statė ant rusiškų dujų, šiandien susiduria su realybe – energetiniu šantažu ir politinėmis manipuliacijomis. Gerai tai, kad iliuzijų nebeliko ir visa Europa suprato, kad mūsų energetikos ateitis yra be Rusijos. Visi suprato, kad ateitis – žalia, tvari ir saugi energetika. Dabar sparčiais žingsniais yra link to einama“, – sakė Lietuvos vadovas.

Prezidentas akcentavo Lietuvos orientaciją į energetinį tvarumą, žaliąją energetiką ir inovacijas. Pasak šalies vadovo, Lietuvos siekis yra padidinti vietos elektros energijos gamybą pasitelkiant atsinaujinančius šaltinius.

Lietuvos vadovas pakvietė investuotojus iš JAV aktyviai dalyvauti Lietuvos ekonomikos dekarbonizavimo projektuose ir prisijungti prie ambicingo 1,4 GW jūros vėjo projekto.

Lietuvos ambasados JAV ir Atlanto Tarybos organizuotame renginyje dalyvavo JAV Valstybės departamento Energetinių išteklių biuro vadovas Harry R. Kamianas, Lietuvos energetikos viceministrė Daiva Garbaliauskaitė, Klaipėdos jūrų uosto generalinis direktorius Algis Latakas, JAV energetikos ekspertai.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!