- Reklama -
KK nuotr.

Patalpas šventėms nuomojančių viešbučių, reginių organizavimo agentūrų ir verslo atstovai išskiria naują tendenciją – vis daugiau įmonių savo komandoms ar partneriams skirtus kalėdinius renginius iš gruodžio kelia į kitų metų sausio mėnesį. Pagrindinės tai lemiančios priežastys – palankesnės sąlygos ir kainos renginiams bei laisvesnis įmonių darbų grafikas metų pradžioje.

„Lietuvos rinkoje veikiame dar palyginti neilgai – nuo šio rudens, tačiau jau spėjome pastebėti įdomią tendenciją. Vis daugiau įmonių ir organizacijų teiraujasi apie patalpų nuomos galimybes kalėdiniams renginiams ne gruodžio, kaip įprasta, o sausio mėnesį. Atsižvelgę į tai, net nusprendėme pasiūlyti išskirtinį šventinių renginių paketą ateinančių metų pirmajam mėnesiui, kuris būtų orientuotas būtent į įmones ir organizacijas“, – teigia Noel Attard, penkių žvaigždučių viešbučio „Kempinski Hotel Cathedral Square“, Vilniuje duris atvėrusio rudens pradžioje, generalinis direktorius.

Tai, kad kiekvienais metais vis daugėja įmonių, švenčiančių šv. Kalėdas sausio mėnesį, pastebi ir vienos didžiausių Lietuvoje renginių organizavimo agentūrų „Concept events & media“ generalinis direktorius Tadas Rimdžius.

„Prieš aštuonerius metus tai buvo neįtikėtina naujovė, tačiau dabar tokių įmonių – daug. Sprendimui švęsti sausio mėnesį įtakos turi daug veiksnių: visų pirma – tai praktiškas ir racionalus pasirinkimas, nes gruodžio mėnuo daugeliui įmonių – itin įtemptas ir darbingas, o sausis – laisvesnis, po švenčių sumažėja darbų. Antras svarbus įtaką darantis veiksnys – kainos. Gruodį paprastai išauga atlikėjų, salių, technikos kainos dėl padidėjusios paklausos, o sausį, nesant tokiai didelei paklausai, kaina taip pat sumažėja. Stebint dabartines tendencijas, sausio mėnesio kainos jau vejasi gruodžio“, – teigia T. Rimdžius.

Anot „Concept events & media“ generalinio direktoriaus, pirmosios Lietuvoje švęsti šv. Kalėdas sausio mėnesį pradėjo prekybos bei užsienio kapitalo įmonės. „Tarpušvenčiu užsienio kapitalo įmonės nedirba, tad sumažėja darbo dienų gruodį, o slaviško kapitalo įmonėms dėl slavų Kalėdų „iškrenta“ dar ir dalis sausio mėnesio darbo dienų“, – sako T. Rimdžius.

Sandra Nezabitauskienė, alaus daryklos „Volfas Engelman“ personalo direktorė, teigia, kad jos atstovaujama įmonė jau dešimtmetį savo kalėdinius renginius kelia į sausio mėnesį.

„Visų pirma praėjus šv. Kalėdoms ir Naujiesiems metams, galima tikėtis palankesnių renginio sąnaudų, negu šventiniu laikotarpiu, kai kainos gerokai šokteli, taip pat būna didesnis pasirinkimas, tarkime, įdomesnių renginių vedėjų. Be to, gruodis mums paprastai yra labiau įtemptas mėnuo darbų prasme, taip pat jis gausus kitų renginių, pavyzdžiui, darbuotojų vaikų šventės darželiuose ar mokyklose ir pan. Todėl gražiausias metų šventes su komanda minime sausį, kuomet visi mažiau skuba ir gali ramiai švęsti. Iš komandos teko girdėti atsiliepimų, kad toks variantas daug geresnis, negu kai įmonės vakarėlis tampa dar vienu rūpesčiu prieš šventes“, – teigia alaus daryklos „Volfas Engelman“ personalo direktorė.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!