- Reklama -

Advokato A.Marcinkevičiaus teigimu, Konstantinas Michailovas nuteistas nesant nė vieno jo kaltės įrodymo, o pati byla - net neištirta: per 20 metų neišaiškinta nei žudynių tikroji vieta, nei žudynių laikas. KK nuotr.

Vilniaus apygardos teismui pasiuntus iki gyvos į kalėjimą Konstantiną Michailovą dėl Medininkų žudynių, K.Michailovo advokatai siekia Apeliaciniame Teisme įrodyti, kad žemesnės instancijos teismas iki gyvos galvos už grotų pasodino nekaltą žmogų, o Medininkų byla – visiškai neištirta.

Tam, kad būtų galima priartėti prie tiesos, – nes Generalinė prokuratūra, advokato A.Marcinkevičiaus manymu, Medininkų bylos per 20 metų taip ir nesugebėjo ištirti, K.Michailovo gynėjas pateikė Apeliacinio Teismo teisėjų kolegijai visą krūvą prašymų, kuriuos patenkinus būtų galima išsiaiškinti ir tikslų nusikaltimo laiką – mat, advokato A.Marcinkevičiaus nuomone, iki šiol net nėra nustatytas tikslus nusikaltimo laikas. Kaip, advokato manymu, nėra ištirta ir pati žudynių vieta – dar Vilniaus apygardos teisme advokatas pateikė įrodymus, kad vagonėlyje buvo nužudyti tik du pareigūnai, o penki pareigūnai buvo atvilkti į vagonėlį, juos nužudžius kitoje vietoje, tačiau ta aplinkybė teisme nebuvo tirta.

„Šita byla nėra net ištirta, o žmogus – jau nuteistas, ir iki gyvos galvos“, – stebisi advokatas Arūnas Marcinkevičius.

Valstybinį kaltinimą Medininkų byloje Apeliaciniame Teisme palaiko Generalinės prokuratūros prokurorai M.Dūda ir R.Stankevičius.

Vilniaus apygardos teismas ne tik nenagrinėjo fakto, kad Medininkuose pareigūnai galėjo būti iššaudyti visiškai ne vagonėlyje, o į jį tik atvilkti jau negyvi, tačiau netyrė ir fakto, ką iš 1991 m. liepos 30 d. į liepos 31 d. naktį netoli Medininkų pasienio posto muitininkų vagonėlio veikė KAD automobilis, kuris ten stovėjo ir žudynių metu, – šis KAD automobilis taip pat užfiksuotas ir Medininkų žudynes užfiksuotose nuotraukose. Kokie Krašto apsaugos departamento kariškiai ir ką tame automobilyje veikė?

Į šiuos klausimus K.Michailovo advokatas tikisi gauti atsakymus tuomet, jeigu Apeliacinis Teismas patenkins jo prašymus išreikalauti iš KAM reikiamą medžiagą.

Advokatas A.Marcinkevičius taip pat AT prašo išreikalauti 1991 m. liepos 31 d. tuometinės Valstybės gynimo tarybos posėdžio apie Medininkų žudynes medžiagą.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!