- Reklama -

Kauno apygardos prokuratūra - tarsi užkeikta: skelbiama jau trečia kandidatų į vyr.prokuroro postą atranka. KK nuotr.

Šiandien generalinis prokuroras Darius Valys paskyrė Kauno apygardos vyriausiojo prokuroro pavaduotoją Vladimirą Kakoškiną laikinai eiti šios apygardos vyriausiojo prokuroro pareigas.

Toks sprendimas priimtas atsižvelgiant į tai, kad po dviejų atrankų į Kauno apygardos vyriausiojo prokuroro pareigas nebuvo pasirinktas nei vienas iš Vyriausiųjų prokurorų atrankos komisijos įvertintų kandidatų.

Generalinis prokuroras D. Valys, mano, kad tokio svarbaus teritorinio padalinio vadovui turi būti keliami itin aukšti profesinės kompetencijos, asmeninių savybių bei vadovavimo gebėjimų reikalavimai, todėl jis linkęs sudaryti galimybes pateikti savo kandidatūrą dar didesniam pretendentų skaičiui.

,,Manau, kad kvietimas į dar vieną atranką, kurią numatome paskelbti, paskatins ir suteiks galimybę dalyvauti joje tiems, kurie iki šiol netikėjo, kad pagrindiniai mūsų rengiamų atrankų kriterijai yra aukštas kandidatų profesionalumas, išskirtinė patirtis bei moderni šios apygardos prokuratūros veiklos vizija. Noriu atkreipti Jūsų dėmesį, kad visa prokuratūros sistema keičiasi atsižvelgiant į šių dienų visuomenės lūkestį, jog prokuratūra turi dirbti ne tik daug, bet, svarbiausia – efektyviai bei patikimai“, – teigia generalinis prokuroras D. Valys.

Vyriausiasis prokuroras yra skiriamas penkerių metų kadencijai. Jai pasibaigus yra skelbiama atranka. Vyriausiasis prokuroras tų pačių pareigų toje pačioje prokuratūroje negali eiti ilgiau kaip 10 metų iš eilės.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!