- Reklama -

Pedoflijos istorijos pabaiga: mergaitė sugrąžinama mamai. KK nuotr.

D. Kedžio dukra teismo sprendimu bus perkelta iš saugios aplinkos N. Venckienės name į nežinomą butą pas L. Stankūnaitę kartu su grėsmingais apsauginiais juodomis kaukėmis. Kaip žinia, L. Stankūnaitė saugoma valstybės nuo neaišku ko ir yra nuolatos perkeliama iš slapto buto į kitą butą. Tokios gyvenimo sąlygos yra netinkamos vaikui – jis bus nuolatos perkeliamas iš vieno buto į kitą, negalės turėti savo pastovių namų ir matys „dėdes“ juodomis kaukėmis. Ateityje biologinė vaiko motina L. Stankūnaitė su mergaite bus išvežtos į užsienį. Joms bus suteikti kiti vardai, pakeistos išvaizdos, pakeistos esminės gyvenimo detalės. Jų buvimo vieta nebus žinoma niekam, net L. Stankūnaitės motinai su tėvu. Neaišku tik ar valstybės biudžetas ir toliau prisidės prie „vargšės“ L. Stankūnaitės išlaikymo, ar tik bus suteikta kažkokio dydžio pašalpa „gyvenimo pradžiai“.

Tokio „nerūpestingo“ gyvenimo nori ir neseniai atsiradęs byloje Gaivenio informatorius Mindaugas. Kokia valstybė jiems bus parinkta? Kokiame žemyne? Gal būt bus pasirinkta JAV dėl to, kad ten gyvena daug imigrantų. O gal Rusija arba Baltarusija dėl to, kad ten daug vietinių saugumiečių draugų kagėbistų dirba. Jie padėjo nužudyti patriotą Pociūną Baltarusijoje, padės ir vėl. Pakeitus pavardę, išmokius L. Stankūnaitę anglų ar rusų kalbos, vietiniams nebekils klausimų iš kur jos atvyko. Jeigu ir kils, tai tam reikalui bus sukurtas naujas „gyvenimo aprašymas“. Be to, gyvendamos užsienyje jos anksčiau ar vėliau ten bus nužudytos, kaip buvo nužudyti teisėjas Furmanavičius, L. Stankūnaitės sesuo Naruševičienė, L. Stankūnaitės artimas draugas A. Ūsas ir pats D. Kedys. Šioje byloje liko tik du nereikalingi liudininkai – biologinė mergaitės motina L. Stankūnaitė ir jos dukra. Pavojingiausi liudininkai.

Kaukėta apsauga L. Stankūnaitei juk ir buvo paskirta ne dėl to, kad ją saugoti. Net jei pavojų kėlė D. Kedys, tai jam mirus apsauga turėjo būti nuimta tą pačią akimirką, tačiau apsauga buvo palikta, taigi tai geriausias įrodymas, kodėl ji buvo paskirta. Ne dėl mistinio pavojaus, kurio nėra ir niekada nebuvo. Apsaugos tikslas yra izoliuoti L. Stankūnaitę, o vėliau ir mažąją mergaitę nuo išorės. Joks pašalinis žurnalistas ar asmuo iš gatvės jau nebepaklaus L. Stankūnaitės nepatogių klausimų ir nesužinos, kur ji bus ateityje. Svarbiausia apsaugos funkcija – ateityje slaptai išvežti biologinę dukros motiną L. Stankūnaitę ir mažąją mergaitę į užsienį. Kaip jau buvo minėta – apsaugos reikalingumas sureikšminamas dirbtinai.

Taip yra išlaikomas mitas apie pavojų, taigi yra netikras būtinumas jas išgabenti iš Lietuvos ir pakeisti tapatybes. Be to, jeigu jos bus išvežtos į Rusiją ar Baltarusiją, pas saugumiečių „draugus“, tai likvidacijos operacija bus dar paprastesnė.

Saugumo pareigūnai kartu su kolegomis iš teisėsaugos sistemos, kurie ir kontroliuoja šios bylos procesus, jau seniai yra numatę tolesnę įvykių baigtį. Jau yra parinkta konkreti valstybė, kur bus nuvežta, kur gyvens, kiek lėšų reikės, kiek laiko gyvens, kada bus pašalinti du likę svarbiausi liudininkai byloje. Juk taip patogu – Lietuvoje niekas nesužinos, ar jos ten užsienyje gyvos, ar mirusios. Tai bus kur kas lengviau, nei A.Ūso pašalinimo operacija, kai teko skubėti su keturračio „avarija“. Kodėl sovietiniai saugumiečiai ir prokurorai nepaliks L.

Stankūnaitės su dukra gyvų? Dėl to, kad tai logiška operacijos baigtis. Kas iš to, kad pakeis tapatybes? Jeigu jos vis tiek galės bet kada ateityje grįžti į Lietuvą. O jei tėvams prasitars, kur jos yra? Žinant L. Stankūnaitės mąstymą, tai per daug pavojinga. Kam tokia rizika? Jeigu jie taip rizikavo dėl A. Ūso taip jį pašalindami, tai čia bus tik „pasivaikščiojimas po pievelę“, kaip „du kart du“.

Suprantama, kad šioje istorijoje yra tūkstančiai emocingų, kvailų sovietinių žmonių, norinčių, jog „dukra gyventų su savo motina“. Tai pasakų mėgėjai, samdyti saugumo pareigūnai, prokurorai likę nuo sovietinių laikų. Visi jie kartu sudaro tą žmonių grupę, kurie griauna Lietuvos dabartį ir ateitį. Žemo intelekto savininkai net nesuvokia reikalo esmės, nemąsto plačiau. O tie, kurie suvokia, dirba šeimininkui. Visa istorija yra itin sudėtinga su 4 lavonais byloje. Krūva pareigūnų pasitraukė, buvo atleisti ir istorija tuo nesibaigė. Mįslingos mirtys, naujasis informatorius ir provokacijos. Tam, kad sugebėti visą tai suprasti, reik proto turėti daugiau negu tik pasakyti nuvalkiotą frazę: „motina geriau negu teta“. Šitie pusgalviai net nesuvokia, kad konkreti motina neturi net savo gyvenamosios vietos, ji yra dirbtinai saugoma nuo neegzistuojančio pavojaus. Ar jie garantuoti, kad mergaitė liks gyva užsienyje?

Suprantama, kad lengviausiai tikėti, jog pasaulis gera vieta, kur tikrai nėra jokio pavojaus, kur pedofilija pasitaiko itin retai. Kad Lietuvoje korupcija ne didelė, kad sovietinė teisėsauga veikia gerai, kad saugume dirbantys buvę kagėbistai yra patriotai, o nomenklatūra – aukščiausieji komunistai (tame tarpe ir miręs Brazauskas) tiesiog patriotų įsikūnijimai, dirbantys Lietuvai net naktimis. Ir jeigu dar vienoje neaiškioje byloje yra 4 lavonai, o net 2 iš jų mirė keistomis aplinkybėmis, tai vaikiško mąstymo žmogui tokios keistos mirtys tėra atsitiktinumas. Jam paprasčiau rėkti apie „nuskriaustą mergaitės motiną“. Jeigu ir kildavo abejonių dėl šios bylos, kad D. Kedys galėjo būti neteisus, tai po A. Ūso mirties prigeriant baloje, visos abejonės dingo. 100 procentų, kad byloje veikia aukštesni žmonės nei eiliniai pedofilai, policininkai ar pastumdėliai kokie. Juntamas profesionalų indėlis ir įtaka iš išorės.

Pabaigai norisi parašyti: ne pedofilijos klanas valdo Lietuvą, o nomenklatūra. Per sovietinius okupacinius metus išgamos valdžioje suaugo tampriais ryšiais ir išnaudoja netobulą padėtį savo galiai plėsti. Tokio dalyko kaip „nepriklausoma teisėsauga“ ar „nepriklausomas saugumas“ Lietuvoje niekada nebuvo. Sovietiniais metais viską valdė komunistai, dabar valdo – seni draugai iš nomenklatūros ir tie, kas moka daugiau pinigų. Saugumas – VSD – kagėbistų prieglauda, neaiškių oligarchų įrankis savo valdžiai plėsti Lietuvoje. Prokuratūros – korupcijos stogas. Per 20 metų Rusijos šnipų Lietuvoje pagautų galime suskaičiuoti ant vienos rankos. Kur jie? Nedirba? Tai yra nomenklatūros klanas, o ne pedofilijos klanas. Pedofilijakaip ir energetika, tik įrankis savo galiai plėsti. Nomenklatūra tai kaip pelkė, kurioje skęsta padorūs žmonės, kaip vėžys, kuris sukelia mirtį.

L. Stankūnaitė nėra reikšminga, tiesiog ji yra biologinė motina tos, kuri yra pavojingiausia – mažoji mergaitė, kurios likimas, deja, bet jau nuspręstas galingų dėdžių nomenklatūriniuose kabinetuose. Ir ten ne pedofilai sėdi, o nomenklatūriniai saugumiečiai, teisėsaugos atstovai. Planas parašytas, jis vykdomas. Minia pusgalvių nemąstančių plačiau tik plano dalis. O samdyti kvaileliai rašantys komentarus tėra „sunkia dirbantys“ sau ant duonos. Juk pirmieji video klipai internete, kur mergaitė pasakoja, kaip ją išnaudodavo, irgi būdavo iš karto šalinami. Visi iki vieno – kažkas stropiai tuo rūpinosi. Mažoji mergaitė tiesiog bus paaukota vardan dėdžių ramybės, o L. Stankūnaitė yra tarpinė grandis, tad ji reikalinga gyva, kol mergaitė vis dar ne pas ją. Ar ji tai supranta? Vargu. Tačiau visi privalo mokėti už savo naivumą. A. Ūsas irgi galvojo, kad jį visada gins, net rizikavo nuošalioje sodyboje susitikdamas su kurjeriais.

Naivūs visada galvoja, kad yra saugūs, tačiau kaip tu gali būti saugus žinodamas per daug? Jų visų finalas toks pats. Deja, bet tokia realybė, tai ne vaikiškų sovietinių žmonių pasakos. Tokių nuskriaustų mergaičių, kaip D. Kedžio dukra – ne viena. Tūkstančiai skriaudžiami kitaip, nepriklausomai nuo amžiaus, dėl neteisybės.

Kova su nomenklatūra – senais politikais, prokurorais ir saugumiečiais turėtų būti aukščiausias mąstančių piliečių tikslas. Deja, bet tokių nėra dauguma, o ta dauguma abejingų vaikiško mąstymo pusgalvių, renkančių komunistus, populistus į Seimą, pritariančių neteisybėms, tai jie kalti, kad tokios mergaitės, kaip D. Kedžio yra išnaudojamos. Abejingumas, cinizmas, silpnaprotystė. Šiandien pasekmes tenka kuopti tiems, kurie niekada nebuvo abejingi, buki ar siauro mąstymo. Mergaitė bus auka, paaukota dėka milijonų Lietuvos „piliečių“ abejingumo, bukumo.

dkedys.tk

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!