- Reklama -

Vaiko teisių apsaugos tarnyba liepė N.Venckienei įkalbėti mergaitę važiuoti į pasimatymą su L.Stankūnaite ir primeluoti, kad iš pasimatymo grįš namo, nors iš tiesų negrįš. Tačiau N.Venckienė mergaitei meluoti neketina. KK nuotr.

Vaiko teisių apsaugos tarnyba nusprendė, kad L.Stankūnaitės pasimatymai su mergaite nuo šiandien iki gruodžio 30 d. turi vykti Garliavos mokykloje, kur mergaitė mokosi, o paskutinę pasimatymo dieną mergaitė apgaule turi būti išvežta pas L.Stankūnaitę.

Net 19 įvairių tarnybų darbuotojų, įskaitant ir antstolę Vaicekauskienę, šiandien beveik 3 valandas strategavo, kaip gruodžio 30 dieną mergaitė turi būti perduota L.Stankūnaitei.

Neringai Venckienei liepta nieko nesakyti žiniasklaidai, o pati N.Venckienė turi įvykdyti tokį mergaitės perdavimo planą: gruodžio 30 d. įkalbėti mergaitę, kad ši važiuotų į pasimatymą su L.Stankūnaite mokykloje ir primeluoti, kad po pasimatymo sugrįš, tačiau iš tiesų namo nesugrįš, bet bus išvežta su L.Stankūnaite. Taip N.Venckienei liepė elgtis Kauno miesto Vaiko teisių apsaugos skyriaus viršininkė B.Daugėlienė.

Taigi apie mergaitę ir jos interesus šiandien vaiko teisių apsaugos pasitarime nebuvo kalbama – net 19 galvų sprendė vieną klausimą: kaip apgaule ir melu gruodžio 30 d. paimti mergaitę iš globėjos ir perduoti ją L.Stankūnaitei.

Mergaitės globėja Neringa Venckienė, KK duomenimis, meluoti mergaitei, kas jos laukia gruodžio 30 dieną, neketina.

Kaip ir buvo manoma, psichologių išvados apie mergaitės pasimatymus su L.Stankūnaitei, vien tik teigiamos – esą mergaitė jau pasiruošusi pereiti pas mamą. Apie tai, kad mergaitė bėgo nuo L.Stankūnaitės į kitą kambarį pas savo globėją N.Venckienę, nė žodžio. Ir vakarykštis pasimatymas, po kurio mergaitė buvo net išvežta pas medikus, įtarus hipnozę, pasak psichologių, „buvęs normalus“.

Klausimas psichologėms ir Vaiko teisių apsaugos skyriaus vadovei B.Daugėlienei: jeigu psichologių pažymos apie mergaitės ir L.Stankūnaitės bendravimą yra puikios, ir tarp mergaitės ir L.Stankūnaitės yra “artimas ryšys”, kodėl N.Venckienė turi įkalbėti mergaitę vykti į pasimatymą su motina mokykloje ir meluoti, kad po pasimatymo ji namo sugrįš?

12.00 val. Prie Garliavos Jonučių mokyklos stovi vienas policijos ekipažas, taip pat mergaitės apsaugos vadovo mašina. Atvežtos  psichologės.

12.10 val. Į Venckų namus įėjęs policininkas bando įkalbėti mergaitę važiuoti į mokyklą pasimatyti su L.Stankūnaite. Dabar mergaitę veikia jau psichologės, o policininkas.

Klonio gatvės tupiko gale stovi vienas policijos ekipažas, kitas – Klonio ir Artojų gatvių sankryžoje.

12.14 val. Iš N.Venckienės namo garažo išvažiuoja mašina.  N.Venckienė išvažiuoja viena. Mergaitė į pasimatymą atsisakė važiuoti. N.Venckienė per žiniasklaidą kreipėsi į žmones, prašydama padėti išgelbėti mergaitę.

14.15 val. Prie N.Venckienės namų būriuojasi žmonės. Vis atvyksta nauji. Žmonės nebetiki jokios dezinformacijomis, todėl niekur nesirengia iki vakaro skirstytis.  Prie Kedžių namų atvežti paveikslai, vaizduojantys Lietuvą – viename žiurkių graužiama Lietuva.

Pasiekia žinia, apie šalies valdžiai teikiamą dezinformaciją – esą kol mergaitė saugoma pagal liudininkų apsaugos programą, D.Kedžio dukrelė iš Lietuvos nebus išvežta. Tačiau nutylima, kad teisme buvo prasitarta, jog po to, kai tik mergaitė bus perduota L.Stankūnaitei, apsauga bus panaikinta ir tuomet jas bus galima išgabenti iš Lietuvos.

Kad mergaitė su L.Stankūnaite po mergaitės sugrąžinimo jai, pakeitus asmens tapatybę, bus išvežtos iš šalies, neoficialiame pokalbyje KK  dar rugpjūčio mėnesį sakė Policijos departamento generalinio komisaro pavaduotojas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!