- Reklama -

Branduolinė jėgainė. Asociatyvi nuotr. (sxc.hu)

Kinijos Tianvanio AE trečiojo ir ketvirtojo blokų norminiai statybos terminai bus įvykdyti, pareiškė AAB „NIAEP“ – UAB „Atomstrojeksport“ rinkodaros ir verslo vyriausiosios valdybos strateginės analizės skyriaus viršininkas Aleksandras Kukšinovas.

„Tianvanio AE – tai ryškus Rusijos ir Kinijos bendradarbiavimo pavyzdys. Norminiai statybos terminai bus įvykdyti, t. y. mes 2018 m. vasario ir gruodžio mėn. atiduosime komerciškai naudoti (trečią ir ketvirtą) bloką“ – pasakė jis tarptautinio forumo „Atomeks 2013“ metu.

Pasak jo, jeigu statant TAE pirmą ir antrą blokus tiekimų apimtis iš Rusijos sudarė 70 %, o iš Kinijos 30 %, tai statant kitus du blokus buvo visiškai atvirkščiai.

Tianvanio AE trečiojo energinio bloko paleidimas planuojamas 2017 m., ketvirto bloko – 2018 m. Tianvanio AE trečio energinio bloko fizinis ir energinis paleidimas planuojamas 2017 m., komercinės eksploatacijos pradžia – 2018 m. vasario mėn. TAE ketvirto bloko fizinis ir energinis paleidimas planuojamas atitinkamai 2017 m. ir 2018 m. Komercinės eksploatacijos pradžia – 2018 m. gruodžio mėn.

Pirmi du Kinijos Tianvanio AE blokai, pastatyti pagal Sankt Peterburgo „Atomstrojprojekto“ projektą, buvo atiduoti pramoniniam naudojimui 2007 m. 2010 m. lapkričio mėn. tarp Rusijos ir Kinijos šalių buvo pasirašyta generalinė sutartis dėl Tianvanio AE antros eilės statybų.

Dinara Shikhametova

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!