- Reklama -

Naglis Puteikis. KK nuotr.

Po skandalingo turtinę nelygybę didinančio Konstitucinio Teismo sprendimo ir Seimo atliktų manipuliacijų, kuriomis daugiausiai uždirbančiai valdiškai „grietinėlei“ dar labiau padidintos (vaizduojant, kad atstatytos ikikrizinės – taip pat neteisingos, turtinius skirtumus didinančios) algos mano kaip Seimo nario atlyginimo padidėjimas po mokesčių lyginant 2013 ir 2014 m.yra +1497.79 Lt.

Visą jį planuoju (ir jau pradėjau) arba išdalinti kitiems asmenims, pirmiausia apmokėdamas daugiavaikių mamų draugijos ‘Motulės delnuose’ sąskaitas ir pan., arba pervesti atgal į biudžetą nustatant periodinį mokėjimą savo elektroninėje bankininkystėje, taip, kad visas tas skirtumas algos gavimo dieną būtų grąžintas į valstybės biudžetą.

Algos padidintos-atstatytos tik elitui, o pensininkams – neatstatytos, užmirštos kitos kategorijos: nepadidinta EILINIAMS valstybės tarnautojams – socialiniams darbuotojams, policininkams, bibliotekininkams, muziejininkams ir kitiems kultūros darbuotojams neatstatytos, nes nebuvo padidintos (nespėta padidinti) – tai prieš krizę Seimas žadėjo, bet pirmiausia didino “grietinėlei”, o eilinius pamiršo. Todėl jei kokiam eiliniui ir atstatė, tai tik pasityčiojimas nes tiems mažai uždirbantiems padidino-atstatė 5-55 Lt/mėn., o elitui padidino-atstatė nuo 1500-5000. Toks KT teismo ir Seimo manipuliavimas tik dar labiau padidino turtinę ir socialinę nelygybę , kuri ir taip viena didžiausių ES.

Jau apmokėjau tris vežėjų autobusu sąskaitas iš 6-ių, kurios buvo išrašytos daugiavaikių mamų draugijai ‘Motulės delnuose’. Šios mamos jau buvo nebetekusios vilties, nes kai tik jos pasirodydavo Seimo balkone, Seimas išbraukdavo jų pensijų klausimą iš darbotvarkės. Tada pažadėjau joms, kad tris autobusus tegul apsimoka pačios, o kitas tris keliones apmokėsiu aš iš to būsimo algos padidinimo nuo 2014 01 01. Persirašiau tris sąskaitas sau ir jas jau apmokėjau. Šios draugijos atstovės (nuo 30 iki 50 narių) 6 kartus važiavo į Seimą 2013 gruodžio mėn., bandydamos išprašyti iš Seimo nebeužšaldyti mamoms, turinčioms 5 ir 6 vaikus, valstybinių pensijų. Nes jos, augindamos tiek daug vaikų, neturėjo laiko dirbti ir neturi stažo pensijai. Valstybinė 2 laipsnio pensija yra apie 400 Lt, ją jau anksčiau gaudavo mamos, dorai išauginusios 7 ir daugiau vaikų, o tos, kurios turėjo 5 ir 6, joms buvo užšaldyta tik prasidėjus krizei – jos nespėjo gauti nė vienos tokios valstybinės pensijos.

Ir kai jos paprašė Seimo atšaldyt tas pensijas, soc.apsaugos ministrė ir Seimo Socialinių reikalų komiteto pirmininkė pasakė, kad nėra pinigų, o aš pasiūliau nedidinti-neatstatyti Seimo nariams ir kitiems aukštiems valdininkams, nes tai kainuos 80-130 mln.Lt, o daugiavaikėms reikia tik 13 mln.Lt.

Bet Seimas elitui padidino-atstatė, o daugiavaikėms nenorėjo duoti, bet per tuos šešis daugiavaikių mamų draugijos ‘Motulės delnuose’ važiavimus-ekskursijas Seimo balkoną, kuriame jos praleido keturis paskutinius, o prieš tai dar du Seimo posėdžius, galų gale pasiekė Seimo narių sąžinę – 71 Seimo narys nedrįso balsuoti už tolesnį tų pensijų užšaldymą ir pensijos įsigaliojo. Bet nedaug trūko, kad būtų užšaldę- UŽ ĮŠALDYMĄ balsavo du kartus paskutinę sesijos dieną bandydami nutaikyti progą šie Seimo nariai:

http://www3.lrs.lt/pls/inter/w5_sale.bals?p_bals_id=-17552

http://www3.lrs.lt/pls/inter/w5_sale.bals?p_bals_id=-17556

Apie tai rašiau ne kartą – čia daugiau detalių:

http://puteikis.blogspot.com/2013/10/vyriausybe-daugiavaikems-mamoms-nepades.html

http://puteikis.blogspot.com/2013/12/kaledine-dovana-socialinis-teisingumas.html

Naglis Puteikis

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!