- Reklama -

Ukrainos VRM ministras Arsenas Avakovas . Nuotr. iš "Facebook"

Ukrainoje tarp revoliucionierių – pjautynės.

Ukrainos „Dešinysis sektorius“ paskelbė ultimatumą Ukrainos prezidentui P.Porošenkai – arba jis „nedelsdamas įveda tvarką Vidaus reikalų ministerijoje, atleisdamas odiozinius anti-ukrainietiškų jėgų atstovus iš VRM, o taip pat per 48 valandas paleidžia sulaikytus „Dešiniojo sektoriaus“ kovotojus“, arba „Dešinysis sektorius“ surengs karinį žygį į Kijevą.

Ukrainos VRM ministras A.Avakovas po tokio D.Jarošo ultimatumo savo paskyroje „Facebook“ paklausė, ar D.Jarošas nesusipyko su galva.

„Atskriejo eilinis informacinis srautas iš jau primiršto “Dešiniojo sektoriaus”. Šiuo atveju jie sumanė “ultimatumą Prezidentui”. Rinkimais padvelkė. O ir dėmesį reikia nukreipti.

O gal Jarošui vis dėlto reikia atsakyti už tuos 32 žmones, kurie dėl jo kvailo vadovavimo nerūpestingai įvažiavo į postą ties Donecku, ir buvo nužudyti bei paimti nelaisvėn? Gal gana kurti mistinę legendą, grįstą krauju bei apmaudu? Gal pagaliau pasakys, kur yra tie mistiniai “mūsų daliniai fronte”, ir kokiai logikai, kokiam planui yra tarnaujama kare? Gal bent pasakys, kur yra tie daliniai, kurių niekas iš principo nematė, nebent tik nuotraukose bei vaizdo įrašuose? Kad juos bent retkarčiais matytų ne tik kariniai štabistai, bet ir tikrų batalionų tikrieji vadai?

Gal gana vaidinti robinus gudus bei bukai pakišinėti tavimi, Jarošai, tikinčius tikrus patriotus jūsų politinio puikavimosi vardan? „Piaras“ svarbiau už gyvybę, poza – dar svarbesnė.

Jarošai, Jarošai, tavo problema yra tai, jog tu, apsimesdamas brutaliu patriotu, apgaudinėji daugybę žmonių, nusekusių paskui tave į iš esmės nelegalias ginkluotas formuotes- be taisyklių ir pagrindų, be teisėtumo ir tvarkos. Paversdamas tavimi patikėjusius žmones beprasme bei neorganizuota patrankų mėsa. Ir šito nepateisins joks karas.

Ir tai nėra tavo asmeninis reikalas. Ne tau valdyti žmonių likimus šitokiais būdais. Ir joks karas nepateisins to. Priešingai – karas komplikuoja tokią tavo poziciją.

Ir šiek tiek apie “mentų savivalę”. Prieš keletą dienų, Lvovo prieigose, buvo sulaikyta dokumentų neturinčių asmenų grupė, pareiškusi, esą jie yra “Dešinysis sektorius iš fronto”. Dviejų automobilių bagažinėse buvo trys granatsvaidžiai, penki automatai, pistoletai, šautuvai, granatos F1,- iš viso buvo 24 rūšių ginklų bei šaudmenų. Be dokumentų, nelegalių. Tegu įveža?! Tegu paskui šaudo iš granatsvaidžio į Lvovo merą Sadovijų, kaip tai jau buvo prieš porą savaičių? Ar šito nori visuomenė bei šalis? Tokios tvarkos šalyje siekia Jarošas? Tuomet jam išties reikia atakuoti VRM ministrą. Nes man visa tai nepriimtina.

Sunkiausiomis pastarųjų penkių mėnesių šalies gyvenimo akimirkomis lyg tyčia yra kuriama problema… tokia palanki Rusijos žiniasklaidai, tokia bauginanti šalies rytų žmones, ir taip įbaugintus Rusijos TV propagandos. Iš nebūties, iš “slėptuvių”, iš “patriotinio pogrindžio” iškyla “Dešinysis sektorius”. Ir įmeta eilinį pareiškimą ar poelgį, pasitarnaudamas Maskvos propagandai, baugindamas savo bukais veiksmais šalies rytų žmones.

Kaip bebūtų, esu priverstas paklausti: kam jūs dirbate, Jarošai? Ar paprasčiausiai susipykote su galva? Ir nereikia man pasakoti apie Gruševskio ir Instituto gatves – aš ten buvau visą laiką, ir žinau tiesą apie tikruosius didvyrius.

P.S. Dėl “Dešiniojo sektoriaus” reikalavimo atleisti ministro pirmąjį pavaduotoją Jevdokimovą. Vėl „piaras“? Sužinojote, kad Jevdokimovo atstatydinimui skirtas dokumentas buvo prieš dvi savaites nusiųstas balsavimui bei sprendimo priėmimui į Ministrų Kabinetą ir ėmėte „piarintis“? Vaidyba – tai ne pozicija. Tai poza“, – savo paskyroje „Facebook“ parašė Ukrainos VRM ministras A.Avakovas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!