- Reklama -

Jemene atsidarius "antram frontui", keičiasi ir situacija Ukrainoje: puolamasis batalionas "Donbasas" atšaukiamas į Kijevą, liepta palikti Mariupolį. Šią informaciją soc.tinkluose patvirtino bataliono vadas Semionas Semenčenko. Nuotr. iš FB

Specialios paskirties bataliono „Donbasas“ vadas, Ukrainos Rados liaudies deputatas Semionas Semenčenko savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ patvirtino vakar pasirodžiusią informaciją, kad po ilgus mėnesius trukusių įtemptų kovų Rytų Ukrainoje gautas įsakymas grįžti į Kijevą.

„Deja, bet informacija tvirtinasi“, – FB parašė Semion Semenčenko, – „puolamasis batalionas gavo įsakymą išeiti ir grįžti į Kijevą“.

„Stebina rusiškos ir ukrainietiškos žiniasklaidos reakcija. Kažkodėl tai visi cituoja ATO spaudos tarnybą, kad savanoriški padaliniai turi pereiti į jėgos struktūrų pavaldumą. „Donbasas“ dar nuo 2014 metų birželio yra Nacgvardijos batalionas. Šturmavo Lisičanską ir Popasnoje, dalyvavo daugiau nei 15 operacijų. Visai neseniai „išvalėme“ dalį Širokino pakrantės…

Šiandien, kaip liaudies deputatas, susitiksiu su Nacgvardijos vadovybe, nusiųsiu Ukrainos prezidentui kreipimąsi. Vaikinai yra pasipiktinę ir nenori palikti Mariupolį ir brolių.

Aišku, „Donbasas“ visada tiksliai ir iki galo vykdė vadovybės įsakymus, įvykdys ir šį. Tačiau dabar, kai teroristų vadovybė atvirai pareiška apie Ukrainos užgrobimo planus… Kada auga rusiškos armijos galia, kaip pranešė pirmasis Rados pirmininko pavaduotojas Andrejus Parubijus, iki 55 000 žmonių… Žinodamas realią situaciją Mariupolio rajone… Nesuprantu…“ – Kijevo įsakymu piktinasi „Donbaso“ vadas Semionas Semenčenko.

Anatolijus Vinogradskis iš bataliono „Donbasas“ tokį Kijevo įsakymą pavadino „valstybės išdavyste“. „Mes kariaujame jau metus. Mūsų broliai praliejo kraują ir Karlovkoje, ir Popasnoje, ir Lisičanske, ir Ilovaiske, ir Debalceve, Uglegorske, Logvtnove ir Širokine. Ir visada mus išduodavo šita valstybė, visada ant mūsų ir ant mūsų dalinių būdavo pilami kibirai mėšlo. Tačiau mes nekreipėme į tai dėmesio, nes mūsų tikslas – išvaduoti mūsų tėvynę nuo okupantų ir banditų. Po Ilovaisko 2,5 mėnesio mus laikė stovyklose, baisiose gyvenimo sąlygose, neleisdami papildyti gretų ir pilnaverčiai ruoštis, paskui neleido daliniui vykti ATO zoną pakeisti kitą dalinį, ir dabar – vėl. Kam reikia pašalinti savanorius iš pirmųjų linijų?“ – savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ piktinasi A.Vinogradskis.

Jis, kaip ir bataliono vadas S.Semenčenko, rašo, jog „Donbasas“ įsakymus įvykdys, „tačiau klausimai liks“.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!