- Reklama -

2014 metų liepą virš Rytų Ukrainos buvo numuštas Malaizijos lėktuvas. Stop kadras

Olandijos tarptautinė saugumo komisija nustatė, kad 2014 metų liepą virš Rytų Ukrainos skridęs Malaizijos lėktuvas buvo numuštas Rusijoje gaminta raketa „Buk“. Tokiai nuomonei neprieštarauja ir Rusijos ekspertai. Tačiau nuomonės, iš kur buvo paleista raketa, išsiskyrė.

Nors tarptautinė komisija savo tyrimo galutinėse išvadose nenurodė, iš kur buvo paleista raketa – esą norint tai išsiaiškinti, reikia platesnio tyrimo, Rusijos žiniasklaidoje skelbiama, jog pradinėse išvadose buvo įrašyta, kad „Buk“ raketa buvo paleista iš gyvenvietės Sniežnyj, kuri tuo metu buvo kontroliuojama vadinamųjų separatistų.

Tuo tarpu Rusijos specialistai įrodinėja, kad raketa atskrido iš Zaroščenskoje kaimo, kur buvo ukrainiečių priešlėktuvinės gynybos kompleksai. Be to, anot Rusijos ekspertų, jeigu Malaizijos lėktuvą numušė zenitinė raketa, tai buvo raketa 9M38, kuri buvo gaminama TSRS iki 1986 metų, o iš Rusijos ginkluotės išimta 2011 metais.

Tam, kad įrodytų savo versiją, Rusijos ekspertai atliko eksperimentą – poligone raketa „Buk“ numušė nurašytą lėktuvą IL-86, kurio fiuzeliažas pagal savo charakteristiką panašus į „Boeing-777“. Eksperimentas esą parodė, kad raketa į „Boeing-777“ buvo paleista 3-4 km kvadrate prie Zaroščenskoje kaimo. Anot ekspertų, raketa kardinaliai pakeisti trajektorijos negalėjo.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!