- Reklama -

G. Landsbergis pakvietė valdančiųjų partijų lyderius susitarti ir neįsileisti nesaugioje Astravo atominėje elektrinėje pagamintos elektros. KK nuotr.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis kreipėsi į Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininką Algirdą Butkevičių, Darbo partijos pirmininką Valentiną Mazuronį, partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininką Rolandą Paksą, kviesdamas valdančiųjų partijų atstovus peržengti partines takoskyras ir drauge susitarti dėl veiksmų, siekiant išvengti Astravo atominės elektrinės (AE) keliamos grėsmės Lietuvai.

„Manome, kad Astravo atominės elektrinės keliamo iššūkio mūsų saugumui neturėtume paversti partijų politinės kovos arena. Visiškai įmanoma sutarti dėl to, kokių veiksmų galėtume imtis, siekdami šią grėsmę ne tik sumažinti iki minimumo, bet ir visai panaikinti“, – rašoma TS-LKD partijos pirmininko pareiškime. – Kviečiame jus, politinių partijų vadovus, peržengti partines takoskyras ir drauge susitarti dėl privalomos nuostatos neįsileisti nesaugioje Astravo atominėje elektrinėje pagamintos elektros bei garantuoti, kad drauge imsimės tai užtikrinančių techninių sprendimų, bei nusiųsime aiškią žinią Baltarusijos Vyriausybei“.

Šalia Lietuvos sienos, Astrave, statoma Baltarusijos atominė elektrinė kelia tiesioginę branduolinę grėsmę visai Lietuvai, o ypač jos sostinei Vilniui. Įvykus nelaimingam atsitikimui, jo pasekmes pajustume mes visi, todėl nebūtų išmintinga į šią grėsmę nekreipti dėmesio ar atidėlioti būtinus sprendimus. Tai yra vienas iš svarbiausių iššūkių mūsų tautos ir valstybės saugumui, kurį reikia deramai įvertinti ir imtis reikiamų veiksmų.

TS-LKD partijos pirmininkas ragina kitų Lietuvos partijų vadovus būti vieningus vardan labai svarbaus tikslo, o kad tai įmanoma, įtikina partijų susitarimas iki 2020 metų šalies gynybai skirti 2 nuošimčius nuo BVP.

„Padarę šį žingsnį bei nedviprasmiškai įsipareigoję rinkėjams, galėsime ramia sąžine pasakyti, jog padarėme viską, kas nuo mūsų priklauso, kad sumažintume virš mūsų pakibusią branduolinę grėsmę“, – sako G. Landsbergis.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!