- Reklama -
Siūlo imtis priemonių, kad bankai nepiktnaudžiautų, nuolat įvesdami naujus paslaugų mokesčius arba keldami jų įkainius
Siūlo imtis priemonių, kad bankai nepiktnaudžiautų, nuolat įvesdami naujus paslaugų mokesčius arba keldami jų įkainius

Seimo socialdemokratų frakcijos nariai Andrius Palionis, Bronius Bradauskas, Antanas Nesteckis, dirbantys Seimo Biudžeto ir finansų komitete, siūlo imtis priemonių, kad bankai nepiktnaudžiautų, nuolat įvesdami naujus paslaugų mokesčius arba keldami jų įkainius.

Seimui jau pateiktas ir svarstomas A. Palionio siūlymas įvesti banko paslaugų krepšelį, į kurį įeitų pinigų išgryninimas iki 550 eurų, 10 mokestinių pavedimų, taip pat dar kai kurios paslaugos už minimalų Lietuvos banko nustatytą įkainį (pvz. nuo 1,5 iki 2 eurų). Socialiai remtiniems asmenims siūloma šį įkainį taikyti perpus mažesnį. Paslaugų krepšelio kaina galiotų visiems komerciniams bankams.

„Tikimės, kad Seimas dar šioje sesijoje priims sprendimą dėl bankų paslaugų įkainių, nes iki 2017 m. vasario 1 d. bankai turėtų pasiruošti naujai tvarkai,“ – sako projekto iniciatorius A. Palionis.

Socialdemokratas Antanas Nesteckis tvirtina, kad nauda šiuo atveju turi būti abipusė: „Turi būti atsižvelgta ir į komercinių bankų interesus, ir į jų klientų.“

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko pavaduotojas Bronius Bradauskas tvirtina, kad užsienio valstybėse komerciniai bankai savo klientams dažnai taiko nulinius paslaugų tarifus.  „Pats patyriau tą Turkijoje. Atsidariau sąskaitą, gryninau pinigus, dariau pervedimus, kitas operacijas. Iš manęs neėmė jokio mokesčio, kadangi aš turiu sąskaitą,“ – kaip pavyzdį minėjo B.Bradauskas.

Bankų apetitą paslaugų mokesčiams siūlantys apmažinti socialdemokratai pastebėjo, kad netgi tie patys komerciniai bankai taiko skirtingus paslaugų mokesčius skirtingose šalyse, pavyzdžiui, Latvijoje ir Lietuvoje jie skiriasi. Pasak A. Palionio, šie mokesčiai pirmiausiai turi atitikti žmonių pajamų ir pragyvenimo lygį šalyje.

LSDP inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!