- Reklama -

Generalinis prokuroras Darius Valys Rusijoje - herojus

„Valį – į Rusijos generalinius prokurorus“, „Pabaltijietiškas košmaras Rusijos VIP pažeidėjams“ – tai tik kelios antraštės iš rusiškos spaudos, kurioje žavimasi Lietuvos generalinio prokuroro Dariaus Valio žingsniu pateikti atsistatydino pareiškimą Prezidentei, kai ryte važiuojant į darbą jam po mašinos ratais palindo nežinia iš kur atsiradusi moteriškė.

„Baltijos šalyse, skirtingai ne Rusijoje, kelių policininkui visi lygūs – ir prokuroras, ir Seimo pirmininkas“, – tiesiog ošė Rusijos žiniasklaida po Lietuvos generalinio prokuroro Dariaus Valio autoįvykio su moteriške po ratais.

Taigi, Rusijos žiniasklaidoje Darius Valys – tikras herojus. Rusijos žiniasklaidoje net buvo pasiūlymų Darių Valį paskirti Rusijos Federacijos generaliniu prokuroru, o pats Darius Valys įvardintas kaip pareigūno sąžiningumo, etiškumo ir padorumo etalonas. Pagiriamasis žodis Dariui Valiui nuskambėjo ir ne vienoje Rusijos radijo stoties diskusijų laidoje apie Lietuvos generalinio prokuroro autoįvykį – buvo prisiminti atvejai, kada aukšti Rusijos „činai“ ar jų vaikai auto avarijose net mirtinai sužaloję žmones atsakomybės išvengė: jiems bylos būdavo nutraukiamos.

Todėl Rusijos žiniasklaida su baltu pavydu plačiai diskutavo apie Lietuvos generalinio prokuroro Dariaus Valio apsisprendimą atsistatydinti, kad įvykis būtų ištirtas objektyviai.

Kaip žinia, kadangi moteris nepatyrė sunkesnio sužalojimo – jai buvo nubrozdintos tik blauzdos, Prezidentė neatleido Dariaus Valio iš generalinio prokuroro posto. O Vyriausybė iš karto po generalinio prokuroro avarijos priėmė nutarimą, leidžiantį aukštiems pareigūnams į darbą važiuoti tarnybiniu automobiliu su vairuotoju. Iki D.Valio autoįvykio su moteriške Vyriausybės nutarimas to daryti aukštiems pareigūnams neleido.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!