- Reklama -

Jonas Balčiūnas

Forumas. Kam reikalinga Lietuva ir ar reikia ją ginti?

Šaulių sąjungos vadas nežino kaip ginti Lietuvą. Realistas. Dar vyksta derinimas, todėl karą geriau atidėti, neaišku, kada būsime pasiruošę ginti savo šalį, jei būsime išvis kada pasiruošę.

Ką pašnekovai darytų jei prasidėtų karas?

Šakalienė ruošiasi ginti Lietuvą nuotoliniu būdu per Zoomą. Kasčiūnas nelabai žino, bet apsimeta, kad žino. Matonis buvo Ukrainoje, jis jaučiasi žinantis, ką daryti. Jis, kaip žurnalistas, parašytų straipsnį. Vilkelis kažkur integruotųsi, jei jį kažkas integruotų.

Šakalienė kalba apie lyderystę karo metu. Visuomenininkai turi rašyti projektus ir strategijas, per kurias galima gauti finansavimą.

Kasčiūno povyza rodo, kad karo metu kiekvienas turi pasirūpinti pats savimi. Mylėk save Lietuvoje, o ne Lietuvą savyje.

Vyriausybės kanceliarija su Vilkeliu priešakyje ruošiasi transliuoti tiesioginius reportažus apie karą, bet pats savo galvos į tą peklą nekiš. Pusė Lietuvos piliečiu gal ir gintų šalį, o gal ir ne. Geriausia būtų priešintis nerizikuojant savo saugumu ir sveikata. Norite ginti šalį – ginkite, bet tai darykite savo iniciatyva, rizika ir lėšomis.

Matonis sako, kad Šaulių sąjunga turi rūpintis šalies saugumu, o valdžia jiems už tai turėtų bent jau ginklus nupirkti.

Kodėl nėra šaulių ir šauktinių bendrų pratybų? Kasčiūnas porina – reikia planų ant popieriaus.

Ar studijos Karo akademijoje mokamos? Atsakymas tikslus, bet aptakus.

Šauliai turi apmokyti savo gimines ir artimuosius karo gudrybių, o valstybė kuria filmukus ir leidžia brošiūras. Šaulių sąjungos vadas aiškiai įvardija – jei nėra pratybų, jokios brošiūros ir filmukai nepadės. Pasislėpti greičiausiai nepavys. Tokiu atveju geriau traukti į Lenkiją. Ką renkatės jūs?

Suomijos šaulių analogas rengia nuolatinius mokymus ir kursus. Tai daro visuomeninė organizacija. Lietuvos visuomeninės organizacijos nelinkusios nieko rengti, tik melžia iš valdžios pinigus ir piarinasi.

Šakalnienė sako: reikia skėčio, po kuriuo būtų saugu per Zoomą ginti Lietuvą.

Pilietinio pasipriešinimo departamento vadovo Vilkelio povyza rodo – jis kapituliuos pirmas. Gynybos plano dar nėra, bet jis jau įgyvendinamas, sako valdininkas. Skaitykite jų išplatintus bukletus ir gausite sertifikatą. Į kurią vietą kišite tą sertifikatą, čia jau jūsų reikalas.

Pasuoju. Klausantis diskusijos apima beviltiškumas ir nesaugumo jausmas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!