- Reklama -
Prieš Naujuosius į Eurazijos sąjungos viršūnių susitikimą Sankt-Peterburge nenuvykęs A.Lukašenko tapo "šalies-nevykėlės" vadovu . KK nuotr.
Prieš Naujuosius į Eurazijos sąjungos viršūnių susitikimą Sankt-Peterburge nenuvykęs A.Lukašenko tapo “šalies-nevykėlės” vadovu . KK nuotr.

Rusijos portalas oskraft.ru sudarė 2016 m. „šalių-nevykėlių“ dešimtuką, kuriame septintoji vieta skiriama Aleksandro Lukašenkos Baltarusijai – valstybei, kurios lyderis prieš pat Naujuosius nenuvyko į Eurazijos sąjungos viršūnių susitikimą Sankt-Peterburge, kur turėjo būti pasirašytas pagrindinis Eurazijos sąjungos dokumentas, reglamentuojantis teisinius santykius muitų srityje šioje sąjungoje. Pirmąja ir antrąja vietas Rusijos portalo sudarytame „šalių-nevykėlių“ sąraše dalijasi, kaip ir galima numanyti, JAV ir Ukraina.
Šis sąrašas greičiausiai atspindi Rusijos „priešus“ ir atskleidžia motyvus – paaiškina tai, ko negali viešai pasakyti oficialūs Rusijos asmenys.
Taigi, pirmoji vieta šiame sąraše – B.Obamos JAV. „Pasaulinės ekonomikos lyderystė atiduota Kinijai. Nė vienos karinės pergalės. Obamos kandidatė H.Klinton pralaimėjo. Islamo teroristai, išauginti JAV, nustojo klausyti. ES nenori būti sąjungininke. Sąjungininkė Didžioji Britanija išeina iš ES. Draugų akivaizdžiai sumažėjo“, – tokią Ameriką mato Rusijos portalas.
Antroji vieta skirta „P.Porošenkos Ukrainai“: „Pagrindiniai šitos Ukrainos rėmėjai ir vadovai įsitikino, kad investavimas į ją nerentabilus – tikro karo prieš Rusiją išvystyti negali. Mažiau vogti neišmoko. Gyventojai bėga iš šalies kartu su teritorijomis. Auga nacionalizmo ir neonacizmo populiarumas.“
Trečioje vietoje – „J.Kačinskio Lenkija“: „Konfliktas su ES pavirto į gatvės konfliktą. Naujoji JAV administracija neima Lenkijos į žygį Maskvon. Varšuvos ukrainietiška politika patyrė fiasko. Lietuvoje Varšuva kapituliavo. Varšuvos imperialistinės pretenzijos dėl kaimynų informacinės kontrolės žlugo“.
Ketvirtoje vietoje – „F.Holando Prancūzija“. „Blyškus, bevertis, marionetinis režimas, vadovaujamas Charlie Hedbo, neišprendė nė vienos šalies vidinės ir užsienio problemos, tačiau atvėrė tiesų kelią į aukščiausią valdžią radikaliajam arba vidutiniam nacionalizmui, kuriam kas trečias šalies pilietis – priešas“, – taip apibūdina Prancūziją rusiškasis portalas.
Penkta vieta teko „A.Merkel Vokietijai“: „Ilga serija nesėkmių, pradedant nuo tradicinio vokiško imperializmo žlugimo Lenkijoje ir Ukrainoje, nublanksta prieš Vokietijos migracijos katastrofas: šalis įsileido tokį virusą, nuo kurio jau niekada neišsigydys“.
Šeštoje vietoje – „N.Maduro Venesuela“: „Surastas mirštančio U.Čaveso tarp artimiausių bendražygių, Maduro, kaip charizmatiško Čaveso įpėdinis, pasirodė silpnas, melagis ir adekvatus vadas. Šalis eina link skurdo sprogimo ir pilietinio konflikto, kuriame lotynų-amerikietiškojo socializmo būdas bus palaidotas ilgam.
Septintoje vietoje – „Prezidento A.Lukašenkos Baltarusija“. Teigiama, kad šalis pasuko į ukrainietiško tipo politinio maidano ir rusiško gaidariškų ekonominių reformų tipo kelią. „Valdžios vėliava – etninis nacionalizmas. Perspektyva – konfliktas su Rusija, nors ir kaip Rusija neigtų tokią perspektyvą“, – rašo portalas.
Panašu, kad Bulgarijoje, kuri įrašyta aštuntoje „šalių-nevykėlių“ vietoje, Rusijai netinka nei senos, nei naujos valdžios. Nes jeigu prie kitų šalių pavadinimų parašyta kieno vadovaujama šalis yra „nevykėlė“, tai prie Bulgarijos pavadinimo parašyta „Bulgarija tiek prie senų, tiek prie naujų valdžių“. Ir štai kodėl: „Šalis demografiškai ir ekonomiškai tuštėja, stambiausi infrastruktūros projektai, į kuriuos galėjo investuoti Rusija, uždaryti Briuselio. Vienintelė dar paklausi prekė – tai retorinė kova prieš Rusiją. Nė 50 metų neturintys valdžioje esantys berniukai ir mergytės, kurie stovi už prekystalio ir pardavinėja tą prekę, vis mažiau paklausūs europiniuose kabinetuose“.
Devintoje vietoje – „Prezidento R.Duterte Filipinai“: „Manila galutinai kapituliavo prieš Kiniją. Dėl to ji griauna seną karinę sąjungą su JAV, atiduos Kinijai savo teritorijas ir galiausiai pergyvens valstybinį perversmą, kurį suorganizuos JAV ir kuriam bus abejinga Kinija“.
Na, ir paskutinėje dešimtuko vietoje – „eksperimentinių valdžių Islandija“. Kuo ji neįtiko rusiškajam portalui? „Pusiau užmušta“ Ejafjadlajokudlio ugnikalnio išsiveržimo ir išgarsėjusi pasaulyje visuotinu išsivadavimu iš britų finansinės vergijos, šalis į valdžią atvedė jumoristines partijas. Tačiau tvirtos valdžios jos suformuoti negali ir negalės. Kova prieš vergiją turi peraugti į kovą prieš visą valstybę apskritai“, – nurodomi motyvai šalia Islandijos šalies pavadinimo.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!