- Reklama -

Kam "Gazprom" pardavė Kauno termofikacijos elektrinę? Arba KTE direktorius nežino, kuo užsiima KTE akcininkas. KK nuotr.

Kovo 15 d. dienraštyje „Kauno diena” buvo A.Dambrausko straipsnis „Kas sėja chaosą Kauno šilumos kainų turguje?“

Straipsnio pradžioje rašoma, kad į trečiadienį, t.y. kovo 14 d. tarybos kolegijos posėdį nebuvo pakviestas bendrovės „Kauno termofikacijos elektrinė“ gen. direktorius A. Pranculis.

Mes nežinome, dėl ko gerb. A. Pranculis nebuvo pakviestas, bet jeigu jis to nežinojo, tai galime pranešti, kad pirmadienį ir antradienį, t.y. kovo 12 ir 13 dienomis, Kauno miesto savivaldybės tarybos komitetų posėdžiuose dalyvavo bendrovės akcininkas R. Stonys. Ar jis buvo kviestas, ar ne, informacijos neturime, bet faktas, kad dalyvavo, svarstant bendrovės KTE prašymus, neginčijamas.

Toliau straipsnyje rašoma: A. Pranculis pabrėžė, kad visos numatytos investicijos bus įgyvendintos.

„Tie 400 mln. litų turi būti investuoti iki 2018 metų. Iki šiol jau esame investavę apie 60 mln. litų. Į biokuro jėgainės projektą investuosime 300 mln. litų. Iki 2015 metų pradžios bus rekonstruoti trys vandens šildymo katilai. Tai kainuos 45 mln. litų. Tad iki 2015 m. pradžios numatytos investicijos bus atliktos,“ – aiškino A. Pranculis.“

Jeigu čia kalbama apie tuos 400 mln. litų, kuriuos koncernas „Gazprom“, pirkdamas elektrinę, įsipareigojo investuoti į jos modernizavimą, tai Iki šio straipsnio mes turėjome sekančią informaciją (pagal šalies žiniasklaidą):

2011 12 08

Rusijos spauda: „Gazprom“ ketina už 121 mln. litų parduoti Kauno termofikacijos elektrinę

2011 12 12

„Gazprom“ traukiasi iš Kauno, A. Sekmokas kalba apie derybas

2012 02 08

A.Medvedevas: Kauno termofikacijos elektrinės padėtis – labai sunki

Be kita ko, šiame dienraščio „Kauno diena“ straipsnyje koncerno „Gazprom“ viceprezidentas A. Medvedevas, kalbėdamas apie pradinį investicinį susitarimą, nedviprasmiškai pareiškė: „Sąlygos dabar tokios, jog pinigai būtų išmesti per orlaidę“.

Kad bendrovės KTE, kurios savininkas yra koncernas „Gazprom“, padėtis yra labai sunki, mes žinome, nes 2010 metus bendrovė baigė vos ne nuostolingai. Be to, bendrovė yra priversta pirkti dujas iš koncerno „Gazprom“, kurių kaina nuolat plėšikiškai didėja. Todėl bendrovė nuolat didina parduodamos šilumos kainas ir nuo to jai labai sunku. Ypatingai sunku, mūsų nuomone, yra bendrovės gen. direktoriui A. Pranculiui tokias kančias kentėti už kažkokią tai metinę milijoninę algelę.

Noromis ar nenoromis, bet mums kyla klausimas: jei koncernas „Gazprom“ parduoda elektrinę, jo viceprezidentas sako, kad bendrovės padėtis yra labai sunki, investuoti pinigus į elektrinę – tas pats, kaip išmesti juos per orlaidę, o gerb. A. Pranculis žada investuoti į elektrinę šimtus milijonų litų, tai gal elektrinė jau parduota ir jos likimu užsiima jau kitas savininkas?

Jeigu taip yra iš tikrųjų ir Kauno miesto savivaldybė nepakvietė A. Pranculio į tarybos kolegiją, tai į straipsnio autoriaus A. Dambrausko klausimą, „ Kas sėja chaosą Kauno šilumos kainų turguje?“ – atsakome: – Kauno miesto savivaldybė.

Tada tai jau kam nors bus, tada…

K. Pūkas,

“Pūko” žinių tarnyba

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!