- Reklama -

"Ministerija turi užtikrinti, kad šilumos ūkyje priimami sprendimai tarnautų Lietuvos žmonėms, o ne oligarchams", - pasakė Prezidentė energetikos ministrui. R.Dačkaus nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė su energetikos ministru Jaroslavu Neverovičiumi aptarė svarbiausius ateinančių metų darbus energetikos srityje, strateginių Lietuvos energetikos projektų įgyvendinimą ir šilumos ūkio pertvarką.

Susitikime Prezidentė pabrėžė, kad pagrindinė problema energetikos sektoriuje šiuo metu yra šilumos ūkio pertvarka. Nors Vyriausybė jau dirba 19 mėnesių, iki šiol neparengta Nacionalinė šilumos ūkio plėtros programa.

„Energetikos sektorius turi būti tvarkomas ypatingai skaidriai. Ministerija turi užtikrinti, kad šilumos ūkyje priimami sprendimai tarnautų Lietuvos žmonėms, o ne oligarchams. Dėl to, kad nėra parengta nacionalinė šilumos ūkio plėtros programa, negalime panaudoti ES lėšų ir sumažinti šilumos ir elektros kainų žmonėms. Ši programa turi būti kuo greičiau priimta ir įgyvendinta”, – sakė Prezidentė.

Prezidentės teigimu, labai atsakingai turi būti tęsiami visi strateginiai Lietuvos energetiniam savarankiškumui reikalingi projektai. Kalbėta apie Suskystintų gamtinių dujų terminalo įrengimą ir eksploatavimą, elektros jungčių su Švedija ir Lenkija statybas. Pasak Prezidentės, Energetikos ministerija turi užtikrinti elektros jungties su Lenkija „LitPolLink” europinį finansavimą.

Ministerija taip pat privalo racionaliai išnaudoti ES struktūrinius fondus efektyvinant šalies energetikos ūkį ir realiai mažinant šilumos ir elektros energijos kainas Lietuvos žmonėms.

Prezidentė susitikime su ministru atkreipė dėmesį į Ignalinos atominės elektrinės uždarymo problemą. Šalies vadovė įpareigojo ministrą griežčiau prižiūrėti IAE eksploatavimo nutraukimo procesą.

Šalies vadovė pabrėžė, kad Energetikos ministerija turi dirbti skaidriai. Pasak jos, nė ant vieno ministerijos darbuotojo ar priimtų sprendimų negali kristi interesų konflikto šešėlis, o ministerijos skaidrumas ir pagarba Lietuvos įstatymams neturi tapti koalicinių sutarimų įkaitu.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!