- Reklama -

Andrius Kubilius. KK nuotr.

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas Andrius Kubilius šiandien kreipėsi į Ministrą Pirmininką Algirdą Butkevičių, kviesdamas artimiausiu metu pradėti konsultacijas tarp politinių partijų dėl Nacionalinio Susitarimo euro įvedimo vardan nuo 2015 metų sausio 1 d. pasirašymo.

„Tokia iniciatyva kilo su dideliu nerimu ir pasipiktinimu stebint šiomis dienomis pasipylusius neatsakingus Seimo Pirmininkės Loretos Graužinienės pareiškimus, kuriais yra klaidinami Lietuvos žmonės ir mūsų šalis diskredituoja ES partnerių akyse“, – teigiama Seimo TS-LKD frakcijos pranešime spaudai.

„Būtent Lietuvos partneriai ES turės priimti sprendimą, ar Lietuva ne tik atitinka formaliuosius Mastrichto kriterijus, bet apskritai ar yra pasirengusi euro įvedimui. Bus vertinamos ir politinės rizikos. Mums, konstruktyviai opozicijai, tenka apgailestauti, kad Jūsų sudaryta koalicija ir jos lyderiai elgiasi taip neatsakingai ir Jūs nesuvaldote situacijos“, – kreipimesi į Ministrą pirmininką sako A. Kubilius.

Seimo TS-LKD frakcijos seniūnas atkreipė dėmesį, kad Lietuvos siekis tapti euro zonos nare yra labai svarbus strateginis Lietuvos tikslas.

„Ankstesnė Vyriausybė visus krizės metus nuosekliai siekė, kad Lietuva kiek įmanoma greičiau atitiktų Mastrichto kriterijus ir galėtų, kaip ir kitos Baltijos šalys, įsivesti eurą. Šiai Vyriausybei dar 2013 m. pavasarį paskelbus, kad Lietuva sieks įvesti eurą nuo 2015 m. sausio 1 d., TS-LKD frakcija sveikino tokį sprendimą ir aiškiai pasakė, kad būdama konstruktyvi opozicija parems Vyriausybės žingsnius siekiant šio svarbaus strateginio tikslo, o taip pat parems ir žingsnius, kuriais bus toliau tęsiama nuosekli fiskalinės drausmės politika, leidžianti Lietuvai tvirtai atitikti Mastrichto kriterijus“, – teigiama TS-LKD frakcijos pranešime spaudai.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!