- Reklama -
Baltijos šalių studentų sąjungų

Vakar baigėsi keturias dienas trukęs Baltijos šalių studentų sąjungų (Baltic Organizational Meeting – BOM) susitikimas, kuriame studentų atstovai drauge diskutavo apie išorinį ir vidinį studijų kokybės užtikrinimą bei akademinį sąžiningumą. Susitikimo metu buvo parengtos dvi rezoliucijos ir priimti sprendimai dėl tolimesnio aktyvaus tarpusavio bendradarbiavimo.

„Lietuva, Latvija ir Estija turi daug panašių problemų bei iššūkių savo aukštojo mokslo sistemose. Labai svarbu dalintis patirtimi, sprendžiant studentams aktualiausius klausimus, taip pat pasinaudoti galimybe tokio pobūdžio susitikimuose tartis dėl bendrų veiksmų ir siekiamų rezultatų nacionaliniu ir tarptautiniu mastu,“ – sako Lietuvos studentų atstovybių sąjungos (LSAS) prezidentas Vilius Morkūnas.

Vienoje iš patvirtintų rezoliucijų kreipiamasi į Baltijos šalių švietimo ir mokslo ministrus, raginant juos kartu strategiškai spręsti aukštojo mokslo kokybės užtikrinimo problemas. Šiame dokumente atkreipiamas dėmesys į tai, kad aukštasis mokslas turi būti suprantamas kaip visuomenės vertybė ir visų aukštojo mokslo dalininkų atsakomybė/ Taip pat yra teikiami konkretūs siūlymai, į ką reikėtų koncentruotis ateityje aukštųjų mokyklų ir nacionaliniu lygmenimis.

Pasak V. Morkūno, studijų kokybės užtikrinimas turi būti paremtas visų aukštojo mokslo sektoriaus dalyvių ir partnerių įsitraukimu bei bendradarbiavimu. Išorinis ir vidinis studijų kokybės užtikrinimo mechanizmai turi būti labai glaudžiai susiję tarpsavyje bei papildantys vienas kitą. Tuo pačiu, studentų ir studentų atstovų tinkamas įtraukimas ir įsitraukimas į išorinius ir vidinius studijų kokybės užtikrinimo procesus ir studentų, kaip svarbiausių partnerių, pripažinimas yra būtinos sąlygos kryptingam studijų kokybės užtikrinimui.

„Kita susitikimo tema buvo akademinis sąžiningumas, kaip aukštojo mokslo kokybės dalis. Diskusijų dalyviai pripažino, kad akademinio nesąžiningumo problema egzistuoja visų trijų Baltijos šalių aukštosiose mokyklose ir sutarė ją sprendžiant ateityje dalintis patirtimi bei įžvalgomis. Šiam klausimui kuriama ir artimiausiu metu bus patvirtinta speciali rezoliucija“, – teigia Lietuvos studentų sąjungos viceprezidentas Maksim Milto.

Susitikimo metu dalyviai taip pat pristatė savo organizacijų ir jų narių rengiamas ir planuojamas veiklas, svarstė ir vertino veiklos organizavimo principus, ateities bendradarbiavimo ir organizacijos veiklos perspektyvas.

BOM yra įkurtas 1999-aisiais metais. Šių metų gegužės 24-27 d. Vilniuje vykusį susitikimą rengė Lietuvos studentų sąjunga (LSS) ir Lietuvos studentų atstovybių sąjunga (LSAS).

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!