Nuotr. iš lrp.lt
- Reklama -

Brangūs Lietuvos Respublikos vadovai, esami ir būsimi, Jūsų Ekscelencija p. Gitanai Nausėda, gerbiama Premjere Ministre p. Ingrida Šimonyte,

Kviečiu pokalbio ne apie pasaulinius įvykius, ne apie karą. Apie Lietuvos sopulius…

Nėra pinigų mokytojų, gydytojų, policininkų atlyginimams… Daug kam nėra pinigų… Taip sakote jūs. Sėdintys valdžioje. O kokia tikroji tiesa?

Noriu užduoti tik du klausimus:

Pirmas klausimas: kodėl mūsų valstybėje viena deklaruojama, kita įtvirtinama:

Lietuvos Respublikos Konstitucija. I skirsnis. Lietuvos valstybė.
1 straipsnis. Lietuvos valstybė yra nepriklausoma demokratinė respublika.

Lietuvos Respublikos Baudžiamasis kodeksas.
20 straipsnis. Juridinio asmens baudžiamoji atsakomybė.
6 dalis.
Pagal šį kodeksą neatsako valstybė, savivaldybė, valstybės ir savivaldybės institucija ir įstaiga bei tarptautinė viešoji organizacija. Valstybės ir savivaldybės institucijomis ir įstaigomis nelaikomos ir pagal šį kodeksą atsako valstybės ir savivaldybės įmonės, taip pat viešosios įstaigos, kurių savininkė ar dalininkė yra valstybė ar savivaldybė, ir akcinės bendrovės bei uždarosios akcinės bendrovės, kurių visos akcijos ar jų dalis nuosavybės teise priklauso valstybei ar savivaldybei.

Akivaizdu, kad teisės aktais įtvirtinta biurokratijos (valdininkijos, valdžiažmogių ir pan. ir t.t.) diktatūra.

Valstybės, savivaldybės, valstybės ir savivaldybės institucijų ir įstaigų bei tarptautinių viešųjų organizacijų vadovai, kaip ir pačios institucijos įstaigos ir organizacijos, nebus patraukti atsakomybėn net, jei jų veiksmai akivaizdžiai kenks Lietuvos Respublikos ir jos piliečių interesams ir gerovei.

Gal laikas šią situaciją pakeisti?

Taigi, ieškodami priešų savo viduje, pradėdami interpeliacijas dėl nepasitikėjimo, pirmiau pažvelkime, kas labiausiai kenkia Lietuvai ir už tai yra nebaudžiamas.

Antras klausimas: kam Lietuvoje tarnauja „teisingumas“?

Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos nuostatai:

17.9.  atidėti valstybinio socialinio draudimo įmokų įsiskolinimo, viršijančio 30 tūkst. eurų, mokėjimą iki vienų metų, priskaičiuotų nuo pavėluotai pervestų valstybinio socialinio draudimo įmokų delspinigių, viršijančių 30 tūkst. eurų, išieškojimo laiką iki vienų metų, paskirtų baudų, viršijančių 30 tūkst. eurų, išieškojimą iki vienų metų, atleisti nuo delspinigių ir baudų, viršijančių 30 tūkst. eurų, mokėjimo;

17.10. pripažinti valstybinio socialinio draudimo įmokų, delspinigių, baudų ir palūkanų skolas beviltiškomis, jeigu jų neįmanoma išieškoti dėl objektyvių priežasčių arba jas priverstinai išieškoti netikslinga socialiniu ir (ar) ekonominiu požiūriu, kai: nerasta valstybinio socialinio draudimo įmokų mokėtojo turto arba rastas turtas yra nelikvidus (mažai likvidus); priverstinio išieškojimo išlaidos didesnės už valstybinio socialinio draudimo įmokų, delspinigių, baudų ir palūkanų skolą; netikslinga priverstinai išieškoti nepriemoką, nes fizinio asmens ekonominė (socialinė) padėtis yra sunki: fiziniam asmeniui teikiama piniginė socialinė parama nepasiturintiems gyventojams;…“

(Patvirtino buvusi Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Vilija Blinkevičiūtė)

Sodra vis dar išieško skolas nuo 4 eurų, ramia sąžine nuskaitydama nuo Lietuvos gyventojų sąskaitų nedideles sumas. Juk reikia imituoti darbą. Tačiau labai labai didelės skolos yra pripažįstamos beviltiškomis. O… švaistūnai, nemokėję privalomų mokesčių, paslėpę savo turtus, yra prilygintini kone socialiai remtiniems. Vargšeliai švaistūnai, jie ir toliau galės užsiimti mylima veikla.

Kiek baudžiamųjų bylų buvo pradėta…? Kiek švaistūnų nubausta… ? Ar sužinosime šią informaciją bent kada nors…? Sakykite, kokio gi dydžio nuostolius dėl netinkamo Sodros darbo patyrė Lietuva? Kas įvardys šią sumą… bent už praėjusius 10 ar net 5 metus…

Per Jūsų valdymo laikotarpį, Jūsų Ekscelencija p. G. Nausėda, Premjere Ministre p. I. Šimonyte…

O Lietuva laisva daugiau kaip 30 metų… Kas tam tikrą laikotarpį, nuolat, suėjus senaties terminui, nurašomos šios beviltiškos skolos… kažkam džiaugsmas… kažkam ašaros… Lengviausia plėšti mažiausiai turinčius… Jei valstybiniuose teisės aktuose yra įteisintos vagystės, apie kokį teisingumą mes kalbame?

Būsiu dėkinga sulaukusi bent trumpo viešo atsakymo.

Moteris neturėti ne tik širdies, bet ir proto, neigianti Lietuvos pažangą socialinėje srityje.

Taip, aš matau išpuoselėtus miestus ir kaimus. Išpuoselėtus … už svetimus pinigus… Lietuviai išmoko įsisavinti svetimus pinigus.

O ar patys mokame uždirbti, sėdintys valdžioje, nebaudžiami, amžini diktatoriai? Ar patys mokame uždirbti, nepavertę vergais ar baudžiauninkais savo tautiečių?

Pagarbiai,
Rima Štefane (Varkalytė)

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!